• Αναζήτηση
 • Στ. Θεοδωράκης: Μόνο σε κυβέρνηση που θα καταργήσει το κομματικό κράτος

  Ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε τα πρόσθετα επιδόματα των πολιτικών και την υπόθεση Novartis, ενώ ξεκαθάρισε πως θα έμπαινε σε μια κυβέρνηση που θα είχε αποφασίσει να πολεμήσει το κομματικό κράτος.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  «Δεν με ενδιαφέρει να ασκήσω εξουσία με την παρούσα κυβέρνηση ή με οποιαδήποτε κυβέρνηση, αλλά με εκείνη την κυβέρνηση που θα καταργήσει το κομματικό κράτος που χτίστηκε στο παρελθόν και συντηρούν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αυτή αποτελεί τη μεγάλη πληγή της χώρας» σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, επαναλαμβάνοντας ότι «το πρόβλημα της χώρας είναι το κομματικό, πελατειακό κράτος».

  Ο κ. Θεοδωράκης με αφορμή την αποπομπή της κ. Αντωνοπούλου, εξέφρασε τη λύπη του γιατί οι πολιτικοί σε δύσκολες εποχές παίρνουν κάποια πρόσθετα επιδόματα. «Οι υπουργοί, οι πρωθυπουργοί, όλοι αυτοί που ασκούν εξουσία, πρέπει να είναι ανοικτοί στον έλεγχο. Δεν υπάρχει κανείς που να έχει το ακαταδίωκτο. Και οι νυν και οι πρώην. Δεν υπάρχει κανείς που να έχει ηθικό πλεονέκτημα. Όταν μετέχεις σε ένα υπουργικό συμβούλιο, όταν λαμβάνεις μία εξουσία, όταν μετέχεις στην κυβερνητική εξουσία πρέπει να είσαι ανοικτός σε κάθε έλεγχο. Δεν υπάρχει κάποιο φάρμακο που δίνει ο πολίτης σε κάποιον και αυτό το φάρμακο τον κάνει να μη διαφθείρεται. Όλοι μπορεί να διαφθαρούν, όλοι μπορεί να κάνουν μικρές ατιμίες. Άρα το κράτος θα πρέπει να δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες, στους θεσμούς, να μπορούν ανά πάσα στιγμή να ελέγξουν τη δράση του», υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

  Μιλώντας για την υπόθεση Novartis, ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε στα τρία βήματα που επιβάλλεται να κάνει το ελληνικό κράτος: Να διεκδικήσει η κυβέρνηση τα λεφτά από τη Novartis και από τις άλλες εταιρείες, να προχωρήσει η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης σε ό,τι αφορά γιατρούς, διευθυντές νοσοκομείων κ.λπ. και να γίνει μια πολιτική συζήτηση για το πώς θα αποτρέπουμε στο μέλλον τέτοια φαινόμενα.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk