• Αναζήτηση
 • Λαβρόφ : Ζητά αποκλιμάκωση της έντασης με τη Β.Κόρεα

  Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ προειδοποίησε ότι οι απόπειρες να επιλυθεί στρατιωτικά η κρίση με τη Βόρεια Κορέα θα έχουν καταστροφικά αποτελέσματα ζητώντας να ξεκινήσουν συνομιλίες.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ προειδοποίησε ότι οι
  απόπειρες να επιλυθεί στρατιωτικά η κρίση με τη Βόρεια Κορέα θα έχουν
  καταστροφικά αποτελέσματα ζητώντας να ξεκινήσουν συνομιλίες.

  «Η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο είναι ανησυχητική. Δεν υπάρχει εναλλακτική στη σταδιακή αποκλιμάκωση της έντασης και τη διεξαγωγή συνομιλιών. Οι απόπειρες να προκληθεί ένα στρατιωτικό σενάριο με την ελπίδα να λυθεί η κρίση με τη βία θα οδηγήσουν μόνο στην καταστροφή», εξήγησε ο Λαβρόφ μιλώντας στην άνω βουλή.

  «Μεγάλες διεθνείς συμφωνίες, κυρίως για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, απειλούνται με κατάργηση. Κάτι τέτοιο θα στείλει λάθος μήνυμα σε αυτούς που επιθυμούν να λύσουν τα προβλήματα στην κορεατική χερσόνησο», πρόσθεσε ο Ρώσος υπουργός.

  Λίγο νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Ίγκορ Μορκούλοφ είχε επισημάνει ότι η Μόσχα δεν είναι έτοιμη να επιβάλει νέες κυρώσεις εναντίον της Βόρειας Κορέας, οι οποίες θα στραγγαλίσουν οικονομικά τη χώρα. Παράλληλα πρόσθεσε ότι η πίεση που ασκείται στην Πιονγκγιάνγκ πλησιάζει «μια κόκκινη γραμμή».

  Κόσμος