• Αναζήτηση
 • Σουλτς συστήνει σε SPD διερευνητικές με Μέρκελ

  Την Παρασκευή θα αποφασίσει το Προεδρείο των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) εάν θα ξεκινήσει διερευνητικές συνομιλίες με τη Χριστιανική Ενωση (CDU/CSU), μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το βράδυ ανάμεσα στην καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον αρχηγό του SPD Μάρτιν Σουλτς.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών της Γερμανίας, Μάρτιν Σουλτς, σύστησε στο κόμμα του να ξεκινήσει τις διερευνητικές επαφές με τους Συντηρητικούς της Άνγκελα Μέρκελ για τον σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού, σύμφωνα με πηγή του SPD που επικαλείται το Reuters.

  Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή θα αποφασίσει το Προεδρείο των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) εάν θα ξεκινήσει διερευνητικές συνομιλίες με τη Χριστιανική Ενωση (CDU/CSU), μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το βράδυ ανάμεσα στην καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον αρχηγό του SPD Μάρτιν Σουλτς.

  Συνάντηση Μέρκελ – Σουλτς την Πέμπτη

  Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φόλκερ Κάουντερ από την πλευρά του CDU, ο βαυαρός πρωθυπουργός Χορστ Ζεεχόφερ και ο επικεφαλής της Κ.Ο. του CSU Αλεξάντερ Ντόμπριντ, και από το SPD η επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Αντρέα Νάλες.

  Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, οι συνομιλίες ήταν «ανοιχτές και σε πνεύμα εμπιστοσύνης» και η Χριστιανική Ενωση τόνισε ότι επιθυμεί να σχηματίσει σταθερή κυβέρνηση από κοινού με το SPD.

  Το SPD έχει ήδη αποφασίσει στο Συνέδριό του ότι, εφόσον συμμετάσχει σε διερευνητικές συνομιλίες, αυτές θα είναι «ανοιχτής έκβασης».

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk