• Αναζήτηση
 • Για εκλογές ετοιμάζονται στο SPD – συνεδριάζει το προεδρείο του CDU

  Πριν τις διαβουλεύσεις την Τετάρτη για το σχηματισμό κυβέρνησης

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Σκοπός της συνεδρίασης του προεδρείου των Χριστιανοδημοκρατών το βραδυ της Κυριακής είναι να διασαφηνιστεί η γραμμή που θα ακολουθηθεί στις διαβουλεύσεις με τους Σοσιαλδημοκράτες για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

   Από την πλευρά του το SPD έχει ήδη διευκρινίσει πως δεν πηγαίνει σε αυτές τις συνομιλίες με κόκκινες γραμμές, έθεσε ωστόσο έντεκα κεντρικά ζητήματα. Ανάμεσα σε αυτά είναι επίμαχα θέματα όπως το δικαίωμα της επανένωσης οικογενειών για πρόσφυγες, υψηλότερες συντάξεις για χαμηλοσυνταξιούχους, κατάργηση των ιδιωτικών ταμείων ασφάλισης, μεταρρυθμίσεις στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη. Όπως δηλώνει ο νέος γγ. του SPD Γενς Κλίνκμπαϊν στην κυριακάτικη Bild, μόνον αν η καγκελάριος θα κάνει παραχωρήσεις την ερχόμενη Τετάρτη θα έχουν νόημα περαιτέρω διαβουλεύσεις.

  Την Παρασκευή αποφασίζει το προεδρείο του SPD για διερευνητικές συνομιλίες

  Σε ό,τι αφορά τους Σοσιαλδημοκράτες – στη βάση των αποτελεσμάτων της συνάντησης των αρχηγών κομμάτων και των Κ.Ο. των Χριστιανοδημοκρατών, των βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών και των Σοσιαλδημοκρατών την Τετάρτη- το προεδρείο του SPD θα αποφασίσει την Παρασκευή αν θα δώσει πράσινο φως στην έναρξη διερευνητικών συνομιλιών ή όχι.

  Σε δημόσιες δηλώσεις τους ηγετικά στελέχη του κόμματος υπενθυμίζουν την απόφαση του πρόσφατου συνεδρίου: σκοπός των διαβουλεύσεων με τα χριστιανικά κόμματα δεν αποκλειστικά και μόνο ο σχηματισμός κυβέρνησης.

  Παραμένουν ανοιχτές και άλλες επιλογές όπως ο σχηματισμός κυβέρνησης μειοψηφίας αλλά ακόμα και επαναληπτικές εκλογές. Πάντως, ο γγ. του SPD Γενς Κλίνκμπαϊν ανακοίνωσε πως ξεκινά άμεσα με τις προετοιμασίες για τη διεξαγωγή προεκλογικού αγώνα.

  Παναγιώτης Κουπαράνης, Βερολίνο


  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk