• Αναζήτηση
 • Αφγανιστάν: Τουλάχιστον έξι νεκροί από επίθεση βομβιστή

  Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή, μετά από επίθεση βομβιστή-καμικάζι εναντίον μιας συγκέντρωσης υποστήριξης προς τον αφγανό πρόεδρο Άσραφ Γάνι στην πόλη Τζαλαλάμπαντ, στο ανατολικό Αφγανιστάν.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από επίθεση βομβιστή-καμικάζι εναντίον μιας συγκέντρωσης υποστήριξης προς τον αφγανό πρόεδρο Άσραφ Γάνι στην πόλη Τζαλαλάμπαντ, στο ανατολικό Αφγανιστάν.

  Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της επαρχίας Νανγκαρχάρ, Χαζράτ Χουσάιν Μασρικιουάλ, «ο καμικάζι, που επέβαινε σε μοτοσικλέτα, πυροδότησε τα εκρηκτικά του εν μέσω ενός πλήθους που συμμετείχε σε μια πολιτική συγκέντρωση στην Τζαλαλάμπαντ. Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους γυναίκες κι ένα παιδί, και δεκατρείς τραυματίστηκαν», διευκρίνισε.

  Σύμφωνα με τον ίδιο, επρόκειτο για μια «συγκέντρωση υποστήριξης στον πρόεδρο Άσραφ Γάνι».

  Τον απολογισμό και τις πληροφορίες αυτές επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας, ο Αταουλάχ Χογκιάνι, ενώ, σύμφωνα με τον διευθυντή των υπηρεσιών υγείας της επαρχίας, Νατζίμπ Καμαουάλ, ορισμένοι από τους τραυματίες «βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση».

  Η επαρχία Νανγκαρχάρ, που γειτονεύει με το Πακιστάν, πλήττεται από τη δράση τόσο των Ταλιμπάν, όσο και των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk