• Αναζήτηση
 • Ο Μακρόν αποτίει φόρο τιμής στα θύματα της 13ης Νοεμβρίου

  Για πρώτη φορά με την ιδιότητα του προέδρου, ο Εμανουέλ Μακρόν αποτίει φόρο τιμής στα θύματα των τρομοκρατών που αιματοκύλισαν το Παρίσι και το Σεν Ντενίς την 13η Νοεμβρίου του 2015.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Για πρώτη φορά με την ιδιότητα του προέδρου, ο Εμανουέλ Μακρόν αποτίει φόρο τιμής στα θύματα των τρομοκρατών που αιματοκύλισαν το Παρίσι και το Σεν Ντενίς την 13η Νοεμβρίου του 2015.

  Συγκεκριμένα, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μπριζίτ, ξεκίνησε από το Stade de France, παρουσία μεταξύ άλλων του προκατόχου του, του Φρανσουά Ολάντ, μια σειρά εκδηλώσεων στη μνήμη των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου 2015 που είχαν στοιχίσει συνολικά τη ζωή 130 ατόμων στο Παρίσι και τα προάστιά του, συγκλονίζοντας ολόκληρο τον κόσμο.

  Το στάδιο αυτό, που βρίσκεται βόρεια της πρωτεύουσας, ήταν η πρώτη από τις έξι τοποθεσίες που επλήγησαν από τις επιθέσεις τριών ομάδων τζιχαντιστών, οι οποίες υπήρξαν οι πλέον πολύνεκρες σε γαλλικό έδαφος από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

  Ο Εμανουέλ Μακρόν κατέθεσε στεφάνι μπροστά στην πλάκα που έχει τοποθετηθεί στη μνήμη των θυμάτων, στη διάρκεια μιας σιωπηρής τελετής απόδοσης φόρου τιμής παρουσία των οικογενειών των θυμάτων.

  Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε στη συνέχεια ενώ παρόντες ήταν κυρίως οι υπουργοί Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ και Δικαιοσύνης Νικόλ Μπελουμπέ, καθώς και οι πρόεδροι της Γερουσίας Ζεράρ Λαρσέ και της Εθνοσυνέλευσης Φρανσουά ντε Ριζί και της δημάρχου του Παρισιού Αν Ινταλγκό.

  Ο αρχηγός του κράτους και η σύζυγός του αντάλλαξαν χειραψίες με τις οικογένειες πριν αναχωρήσουν οδικώς για τα εστιατόρια και τα μπαρ του Παρισιού που είχαν γίνει επίσης στόχοι των επιθέσεων — Le Carillon, Le Petit Cambodge, La Bonne Biere, le Comptoir Voltaire, la Belle Equiope– και όπου θα πραγματοποιηθούν επίσης εκδηλώσεις φόρου τιμής.

  Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν μπροστά από την αίθουσα συναυλιών του Μπατακλάν, όπου το βράδυ του φονικού είχαν χάσει τη ζωή τους οι περισσότεροι άνθρωποι (90 νεκροί).

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk