• Αναζήτηση
 • Αλλαγή φύλου δημιουργεί εμπλοκή σε λονδρέζικη λέσχη

  Υπό αμφισβήτηση τέθηκαν οι αυστηροί, πατροπαράδοτοι όροι μιας λονδρέζικης λέσχης αποκλειστικά για άνδρες, όταν ένα από τα εξέχοντα μέλη της αλλαξε φύλο.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Υπό αμφισβήτηση τέθηκαν οι αυστηροί, πατροπαράδοτοι όροι μιας
  λονδρέζικης λέσχης αποκλειστικά για άνδρες, όταν ένα από τα εξέχοντα
  μέλη της αλλαξε φύλο.

  Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Telegraph, η επιτροπή της διοίκησης του παραδοσιακού Savile Club αποφάσισε ότι ο 30χρονος άνδρας, παντρεμένος και πατέρας δύο μικρών παιδιών, μπορεί να μείνει μέλος της λέσχης μετά τη διαδικασία αλλαγής φύλου.

  Όπως δήλωσε στην εφημερίδα ο Τζέρι Χέις, πρώην βουλευτής και μέλος της λέσχης, «δεν γίνεται μέλος της λέσχης ως γυναίκα, είχε γίνει μέλος ως άνδρας και θα ήταν άδικο αυτός ο τρομερά συμπαθής άνθρωπος να εκδιωχθεί μόνο και μόνο γιατί έγινε γυναίκα».

  Η λέσχη πάντως δεν προτίθεται να αλλάξει το καταστατικό της και να επιτρέψει την είσοδο γυναικών στο Savile Club.

  «Δεν δημιουργεί κανένα προηγούμενο… καθώς ο άνθρωπος αυτός εντάχθηκε στη λέσχη όταν ήταν άνδρας», υπογράμμισε δηλώνοντας ότι η απόφαση λήφθηκε ομόφωνα στην λέσχη.

  Το Savile Club ιδρύθηκε το 1868 στην αριστοκρατική συνοικία Μέιφερ από μια πλειάδα καλλιτεχνών της εποχής εκείνης, ανάμεσά τους οι συγγραφείς Ράντγιαρντ Κίπλινγκ, Χέρμπερτ Τζορτζ Γουέλς, ‘Ιβλιν Ουό.

  Σήμερα στα μέλη του περιλαμβάνεται ο συγγραφέας Τζον Λε Καρέ.

  Κόσμος