• Αναζήτηση
 • Γερμανία: Πρότυπο της Αλίτσε Βάιντελ, η Μάργκαρετ Θάτσερ

  Μία εκ των επικεφαλής του ακροδεξιού - λαϊκιστικού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (ΑfD), η Αλίτσε Βάιντελ, δήλωσε ότι η Μάργκαρετ Θάτσερ είναι το πρότυπο πολιτικού για την ίδια, καθώς κατόρθωσε να κάνει τη Βρετανία να ορθοποδήσει ξανά.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Μία εκ των επικεφαλής του ακροδεξιού – λαϊκιστικού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (ΑfD), η Αλίτσε Βάιντελ, δήλωσε ότι η Μάργκαρετ Θάτσερ είναι το πρότυπο πολιτικού για την ίδια, σημειώνοντας ότι η  «Σιδηρά Κυρία» κατόρθωσε να κάνει τη Βρετανία να ορθοποδήσει ξανά, όταν η χώρα βρισκόταν μπροστά στην οικονομική καταστροφή.
   
  Η Βάιντελ δήλωσε στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Bild ότι το κόμμα της, που κατάφερε να εκλέξει βουλευτές πρώτη φορά στην Μπούντεσταγκ, σκοπεύει να είναι έτοιμο να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας έως το 2021.
   
  Όλα τα παραδοσιακά κόμματα της γερμανικής βουλής έχουν αποκλείσει κατηγορηματικά κάθε συνεργασία με το ΑfD.

  Η Βάιντελ τόνισε ότι το κόμμα είναι ικανοποιημένο να ανήκει στην αντιπολίτευση τώρα, αλλά ο μακροπρόθεσμος στόχος του είναι να χαράξει πολιτική και η εμπειρία της διακυβέρνησης της Θάτσερ στη Βρετανία είναι ένας χρήσιμος οδηγός.
   
  «Η Μάργκαρετ Θάτσερ είναι το πρότυπο πολιτικού για μένα» υπογράμμισε στη συνέντευξή της, επαινώντας την προθυμία της πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας να κινείται ενάντια στο ρεύμα όταν το έκρινε απαραίτητο.
   
  «Η Θάτσερ ανέλαβε τη Μεγάλη Βρετανία όταν η οικονομία της ήταν κατεστραμμένη και την ανοικοδόμησε» είπε.

  Πρώην στέλεχος της Goldman Sachs και λεσβία που συζεί με γυναίκα που κατάγεται από τη Σρι Λάνκα, η Βάιντελ επισήμανε ότι μόλις το 18% των ψηφοφόρων του AfD στις εκλογές του Σεπτεμβρίου ήταν γυναίκες, ποσοστό «πολύ χαμηλό», και ότι το κόμμα χρειάζεται να προσελκύσει περισσότερες γυναίκες ψηφοφόρους.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk