• Αναζήτηση
 • Μόσχα για την επίθεση στο Κίεβο κατά ουκρανού βουλευτή

  «Αβάσιμες και υστερικές» χαρακτήρισε η Μόσχα τις κατηγορίες, σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία εμπλέκεται σε μια έκρηξη που σημειώθηκε χθες, Τετάρτη, στο Κίεβο από την οποία σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι και τραυματίστηκε ένας ουκρανός βουλευτής.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  «Αβάσιμες και υστερικές» χαρακτήρισε η Μόσχα τις κατηγορίες, σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία εμπλέκεται σε μια έκρηξη που σημειώθηκε χθες, Τετάρτη, στο Κίεβο από την οποία σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι και τραυματίστηκε ένας ουκρανός βουλευτής.

  «Πέραν κάθε αμφιβολίας πρόκειται για νέα σημάδια της αντιρωσικής εκστρατείας που δυστυχώς διεξάγεται στην Ουκρανία και στο Κίεβο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

  Ο Ιχόρ Μοσιιτσούκ, ένας βουλευτής του αντιπολιτευόμενου ριζοσπαστικού κόμματος του Όλεχ Λιάσκο, τραυματίστηκε χθες σε μια έκρηξη που σημειώθηκε στο Κίεβο, την ώρα που έβγαινε από τα τηλεοπτικά στούντιο του δικτύου Espresso. Από την έκρηξη σκοτώθηκαν ένας σωματοφύλακάς του και ένας περαστικός, δήλωσε ο Ολένα Γκιτλιάνσκαγια, εκπρόσωπος των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας (SBU).

  Ο Γκιτλιάνσκαγια πρόσθεσε ότι οι ουκρανικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για «τρομοκρατία», όμως εξετάζουν «όλα τα ενδεχόμενα».

  «Η απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Μοσιιτσούκ συνδέεται με τις επαγγελματικές του δραστηριότητες και με τις πολιτικές του απόψεις», επεσήμανε στη σελίδα του στο Facebook ο επικεφαλής του ριζοσπαστικού κόμματος, Όλεχ Λιάσκο.

  Κατηγόρησε, μάλιστα, για την επίθεση «τις μυστικές υπηρεσίες των εχθρών μας», σε μια έμμεση αναφορά στη Ρωσία.

  Ο Μοσιιτσούκ φυλακίστηκε από το 2011 έως το 2014 με την κατηγορία ότι ανήκε σε μια εθνικιστική «τρομοκρατική» οργάνωση, ενώ αφέθηκε ελεύθερος μετά την εξέγερση της πλατείας Μαϊντάν τον Φεβρουάριο του 2014. Στη συνέχεια, το 2015 ενεπλάκη σε μια υπόθεση διαφθοράς, η οποία όμως έκλεισε χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες.

  Τον τελευταίο καιρό έχουν σημειωθεί στο Κίεβο μια σειρά επιθέσεων εναντίον πολιτικών και δημοσιογράφων.

  Ο ρώσος πρώην βουλευτής Ντένις Βορονένκοφ, που έχει πολύ επικριτική στάση απέναντι στο Κρεμλίνο και εγκατέλειψε τη Ρωσία για να εγκατασταθεί στην Ουκρανία, σκοτώθηκε από σφαίρες τον Μάρτιο, ενώ τον Ιούλιο του 2016, ο ουκρανός δημοσιογράφος Πάβλο Σερεμέτ σκοτώθηκε σε μια επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στο Κίεβο.

  Οι έρευνες για τις δύο αυτές δολοφονίες δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη.

  Κόσμος