• Αναζήτηση
 • Γαλλία: Πυρπόλησαν οχήματα και συγκροτήματα κατοικιών

  Άγνωστοι πυρπόλησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας οχήματα που ανήκαν σε αστυνομικούς και σε μέλη των οικογενειών τους, σε συγκρότημα κατοικιών στα προάστια της Γκρενόμπλ, όπως έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες είχαν κλείσει την περίφραξη του συγκροτήματος, πιθανόν για να εμποδίσουν τους ενοίκους να διαφύγουν και τους διασώστες να μπουν σε αυτό. Κανείς από τους 24 ανθρώπους που ζούσαν εκεί δεν έπαθε το παραμικρό.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Στη Γαλλία άγνωστοι πυρπόλησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας οχήματα που ανήκαν σε αστυνομικούς και σε μέλη των οικογενειών τους, σε συγκρότημα κατοικιών στα προάστια της Γκρενόμπλ, όπως έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές.

  Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες είχαν κλείσει την περίφραξη του συγκροτήματος, πιθανόν για να εμποδίσουν τους ενοίκους να διαφύγουν και τους διασώστες να μπουν σε αυτό. Κανείς από τους 24 ανθρώπους που ζούσαν εκεί δεν έπαθε το παραμικρό.

  Από τη φωτιά καταστράφηκαν τέσσερα ιδιωτικά αυτοκίνητα και μια μοτοσικλέτα.

  Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση

  Πρόκειται για τον δεύτερο εμπρησμό αυτοκινήτων αστυνομικών, μέσα σε διάστημα ενός μήνα, στην ίδια περιοχή.

  «Επιθέσεις σαν αυτή μπορεί να ισοδυναμούν με τρομοκρατία» τόνισε ο εισαγγελέας της Γκρενόμπλ Ζαν-Ιβ Κοκιγιά μιλώντας σε δημοσιογράφους. Όπως είπε, η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε παραπέμπει σε παρόμοιες, πρόσφατες επιθέσεις από ακροαριστερές οργανώσεις.

  Την ευθύνη για την προηγούμενη επίθεση στην Γκρενόμπλ ανέλαβε μια ομάδα που ανακοίνωσε ότι ο εμπρησμός έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δίκη εννέα ακτιβιστών που κατηγορούνται ότι εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών στο Παρίσι, τον Μάιο του 2016.

  Τον περασμένο μήνα πυρπολήθηκαν επίσης πέντε περιπολικά στη Λιμόζ, στην κεντρική Γαλλία.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk