• Αναζήτηση
 • Συρία: Στον Οτσαλάν πιστώνουν τη νίκη κατά του ΙΚ στην Ράκα οι Κούρδοι

  Στον κούρδο ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν πίστωσαν τη νίκη τους εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκα, οι μαχητές της πολιτοφυλακής YPG των Κούρδων της Συρίας, επιχειρώντας να απαντήσουν με αυτόν τον τρόπο στις αμερικανικές επικρίσεις επειδή έπλεξαν το εγκώμιο ενός προσώπου που είναι φυλακισμένο στην Τουρκία για προδοσία.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Στον κούρδο ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν πίστωσαν τη νίκη τους εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκα, οι μαχητές της πολιτοφυλακής YPG των Κούρδων της Συρίας, επιχειρώντας να απαντήσουν με αυτόν τον τρόπο στις αμερικανικές επικρίσεις επειδή έπλεξαν το εγκώμιο ενός προσώπου που είναι φυλακισμένο στην Τουρκία για προδοσία.
    
  Σ’ ένα βίντεο στο οποίο εγκωμιάζεται η «ιδεολογική δύναμη» του Οτσαλάν, οι μαχητές της YPG απορρίπτουν τις αμερικανικές επικρίσεις για τους εορτασμούς της νίκης την περασμένη εβδομάδα στη Ράκα, όπου η οργάνωση γυναικών της YPG, η YPJ, ανήρτησε ένα πανό στο οποίο εικονιζόταν το πρόσωπο του Οτσαλάν.
   
  «Όλες οι νίκες, οι εξελίξεις και τα κέρδη που γίνονται εδώ είναι αποτελέσματα μιας μεγάλης μάχης βασισμένης στις απόψεις του και τη φιλοσοφία του. Αν η ιδεολογική δύναμή του δεν ήταν μαζί μας, δεν θα ξέραμε τι να κάνουμε σε μια τέτοια κατάσταση», λέει ένας από τους μαχητές.

  «Η Ράκα δεν θα είχε διασωθεί ποτέ από το σκοτάδι των τελευταίων ετών ούτε και όλες οι άλλες πόλεις που κατείχε το Ισλαμικό Κράτος».

  Ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός έχει ανακοινώσει πως το πανό με τον Οτσαλάν δεν είχε εγκριθεί από την ηγεσία των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων. «Επιπλέον ο Συνασπισμός δεν εγκρίνει την επίδειξη διχαστικών συμβόλων και εικόνων σε μια περίοδο που παραμένουμε επικεντρωμένοι στην ήττα του Νταές (το Ισλαμικό Κράτος) στη Συρία», δήλωσε ο συνταγμάρχης Ράιαν Ντίλον, ο εκπρόσωπος του συνασπισμού.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk