Σκουρλέτης: Σημαντική επιτυχία για την κυβέρνηση η υπόθεση ΑΔΜΗΕ

Για δικαίωση των επιλογών και πολιτική επιτυχία της κυβέρνησης στο θέμα του ΑΔΜΗΕ κάνει λόγο ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης με αφορμή την ανάδειξη της κινεζικής εταιρείας State Grid ως πλειοψηφούντος προσφέροντος, με τίμημα 320 εκατ. Ευρώ για την εξαγορά του 24% των μετοχών του Διαχειριστή.

Για δικαίωση των επιλογών και πολιτική επιτυχία της κυβέρνησης στο θέμα του ΑΔΜΗΕ κάνει λόγο ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης με αφορμή την ανάδειξη της κινεζικής εταιρείας State Grid ως πλειοψηφούντος προσφέροντος, με τίμημα 320 εκατ. ευρώ για την εξαγορά του 24% των μετοχών του Διαχειριστή.

Αναλυτικά στη δήλωσή του επισημαίνει τα εξης: «Η εξέλιξη της διαδικασίας δικαιώνει την επιλογή μας για το μοντέλο λειτουργίας του ΑΔΜΗΕ, το οποίο εξασφαλίζει τον Δημόσιο έλεγχο επί των Δικτύων ηλεκτρικού ρεύματος, είναι υλοποιήσιμο και προσελκύει το ενδιαφέρον στρατηγικών επενδυτών.

Είναι, επίσης, μια σημαντική πολιτική επιτυχία για την κυβέρνηση, η οποία επέμεινε στην σημασία του Δημόσιου ελέγχου επί των Δικτύων και διαπραγματεύτηκε επίμονα γι’ αυτή τη θέση της. Το τελικό αποτέλεσμα είναι προϊόν συλλογικής δουλειάς, εμπεριστατωμένης και εξαντλητικής προσπάθειας των στελεχών του υπουργείου. Πριν ακόμη ξεκινήσει αυτή η διαδικασία, κάποιοι χαμογελούσαν και προεξοφλούσαν την αποτυχία της. Σήμερα, το συγκεκριμένο μοντέλο του ΑΔΜΗΕ αποτελεί σημείο αναφοράς και για άλλες ευρωπαϊκές χώρες που επιδιώκουν παρεμβάσεις στη διαχείριση των Δικτύων τους.

Με το συγκεκριμένο μοντέλο διαχωρισμού και λειτουργίας του ΑΔΜΗΕ, ακυρώθηκε παράλληλα ο μνημονιακός νόμος που προέβλεπε την πώληση του 66%. Δυνάμεις εντός και εκτός της χώρας ενεργοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή, προκειμένου η πρότασή μας να αποτύχει, ώστε να οδηγηθούμε στην πώληση του 100% του ΑΔΜΗΕ. Η σημερινή εξέλιξη καταδεικνύει την δική τους αποτυχία.
Είμαι πεπεισμένος ότι ο ΑΔΜΗΕ θα αντιμετωπίσει ενδυναμωμένος τις προκλήσεις εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης του Δικτύου Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας τα κρίσιμα χρόνια που έρχονται».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk