Δυναμικότερη παρουσία στις ανάγκες της αγοράς σχεδιάζει το ΕΤΕΑΝ

«Οι υπό ανάπτυξη δραστηριότητες του ΕΤΕΑΝ για το 2017 αφορούν στις εγγυήσεις, το ταμείο δανείων και το ταμείο μετοχικών συμμετοχών, ενώ μελλοντικά προβλέπεται να παρέχονται και συμβουλευτικές υπηρεσίες», ανέφερε ο επικεφαλής του, Κ.Γαλιάτσος. Το Ταμείο θα «παίξει το ρόλο του, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού και καλύπτοντας το χρηματοδοτικό κενό, που υπάρχει στη χώρα για τις ΜμΕ» πρόσθεσε. Τη δημιουργία «helpdesk» στο ΕΒΕΠ για τις δράσεις του ΕΤΕΑΝ, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Β.Κορκίδης.

«Οι υπό ανάπτυξη δραστηριότητες του ΕΤΕΑΝ για το 2017 αφορούν στις εγγυήσεις, το ταμείο δανείων και το ταμείο μετοχικών συμμετοχών, ενώ μελλοντικά προβλέπεται να παρέχονται και συμβουλευτικές υπηρεσίες».

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) Κώστας Γαλιάτσος, ο οποίος ήταν προσκεκλημένος στην τακτική συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, με θέμα τί θα πρέπει να προσδοκούν οι πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της χώρας από το ΕΤΕΑΝ, κατά τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Επίσης, ο ίδιος τόνισε ότι υπάρχει έλλειψη θεσμικού πλαισίου στην Ελλάδα για τις μικροπιστώσεις, ότι ο χρόνος απόκρισης του Ε.Τ.Ε.ΑΝ. στη διαδικασία χορήγησης δανείων είναι μηδενικός, ενώ πρόσθεσε ότι το Ταμείο θα «παίξει το ρόλο του, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού και καλύπτοντας το χρηματοδοτικό κενό, που υπάρχει στη χώρα μας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Ο κ. Γαλιάτσος ανέφερε ότι το ΕΤΕΑΝ με βάση τα υπάρχοντα κεφάλαιά του δύναται να χορηγήσει πολύ πάνω από 1 δισ. ευρώ εγγυήσεις τραπεζικών δανείων.

Helpdesk στο Ε.Β.Ε.Π.

Τη δημιουργία «helpdesk» στο Ε.Β.Ε.Π. για την προώθηση των δράσεων του Ε.Τ.Ε.ΑΝ., ώστε να ενημερώνονται καλύτερα οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, δηλαδή οι επιχειρηματίες, ανακοίνωσε, από την πλευρά του, ο Βασίλης Κορκίδης, ο οποίος υπογράμμισε:

«Βρισκόμαστε, δυστυχώς, σε ένα καθεστώς που δεν υπάρχει ούτε προσφορά ούτε ζήτηση στη χορήγηση δανείων. Το ΕΒΕΠ και η ΕΣΕΕ θα «επικοινωνήσουν» τα νέα εργαλεία χρηματοδότησης του Ε.Τ.Ε.ΑΝ., επιδιώκοντας να υπάρχει μία ανοικτή γραμμή επικοινωνίας και συνεργασίας, προς αποφυγή της ταλαιπωρίας και των υπερβολικών απαιτήσεων, που σημειώνονται αρκετές φορές, κατά τη συνδιαλλαγή μας με τις τράπεζες».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk