Τέσσερα βραβεία στον ΟΤΕ για περιβάλλον και ενεργή στήριξη πολιτών

Με δύο σημαντικά βραβεία για τις περιβαλλοντικές του δράσεις τιμήθηκε ο Όμιλος ΟΤΕ στο πλαίσιο του θεσμού των Ευρωπαϊκών και Ελληνικών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον

Με δύο σημαντικά βραβεία για τις περιβαλλοντικές του δράσεις τιμήθηκε ο Όμιλος ΟΤΕ στο πλαίσιο του θεσμού των Ευρωπαϊκών και Ελληνικών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον που διοργανώνονται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ). Επιπλέον, ο Όμιλος απέσπασε δύο ακόμη βραβεία στα Hellenic Responsible Business Awards, για δράσεις που σχετίζονται με την ανθρωπιστική κρίση και την ενεργή στήριξη του πολιτισμού.
Στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών και Ελληνικών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον, ο Όμιλος ΟΤΕ διακρίθηκε λαμβάνοντας το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία Οργάνωσης και Διοίκησης (Management Award), για το πιστοποιημένο κατά ISO 14001:2004 Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης που εφαρμόζει, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρακολούθησης του συνόλου των δραστηριοτήτων του Ομίλου ως προς τις περιβαλλοντικές τους επιπτώσεις.
Στην ίδια διοργάνωση, βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης στην κατηγορία «Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση» για το πρόγραμμα ανακύκλωσης που εφαρμόζει. Περισσότεροι από 90 τόνοι υλικών (χαρτί, υλικά συσκευασίας, μελανοδοχεία, μικρές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, οικιακές μπαταρίες και λαμπτήρες), ανακυκλώθηκαν το 2015 μέσα από το εσωτερικό πρόγραμμα ανακύκλωσης που εφαρμόζεται σε 15 κτίρια του Ομίλου και απευθύνεται σε 7.000 εργαζόμενους.
Έχοντας ξεχωρίσει σε εθνικό επίπεδο, ο Όμιλος ΟΤΕ ήταν μία από τις εταιρείες που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στο θεσμό των Ευρωπαϊκών Βραβείων που διοργανώνονται κάθε δύο χρόνια από τη Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Environment). Επιβραβεύουν ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που συνδυάζουν την καινοτομία με την οικονομική βιωσιμότητα, την αειφόρο ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος και την προσήλωση στην κυκλική οικονομία.

Ο Όμιλος ΟΤΕ διακρίθηκε και στα Hellenic Responsible Business Awards 2016, αποσπώντας το Βραβείο Silver στην κατηγορία «Συνεργασία Επιχείρησης – Τοπικής Κοινότητας/Κράτους» για τη δωρεάν παροχή προηγμένων ευρυζωνικών υπηρεσιών (Wi-Fi) στους 20 μεγαλύτερους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της χώρας, σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού. Πρόκειται για επένδυση που ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ και στοχεύει στην προβολή της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από την αξιοποίηση της τεχνολογίας και τη διαδραστική επαφή του κοινού με τα μνημεία.
Ακόμη, στην κατηγορία «Ανταπόκριση σε έκτακτη ανάγκη» απέσπασε το Βραβείο Bronze για την υποστήριξη του έργου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής. Με δωρεά πάνω από 600.000 ευρώ για την διετία 2015-16, ο Όμιλος ΟΤΕ συνέβαλε στην επισκευή και συντήρηση πλοίων και σκαφών του Λιμενικού Σώματος που επιχειρούν κυρίως στο Ανατολικό Αιγαίο, καθώς και στην προμήθεια ειδών διάσωσης. Χάρη σε αυτή τη δωρεά, μόνο το 2015 το Λιμενικό Σώμα ανταποκρίθηκε με επιτυχία σε 2.200 περιστατικά έρευνας και διάσωσης 74.000 ανθρώπων.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk