Διαστάσεις λαμβάνει η κόντρα κυβέρνησης-Στουρνάρα

Μείζον πολιτικό ζήτημα ενέσκηψε μετά την έρευνα που διεξήγαγε η οικονομική αστυνομία και ο εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Γιάννης Σέβης στα γραφεία της εταιρίας που έχει στην ιδιοκτησία της η σύζυγος του κεντρικού τραπεζίτη Λίνα Νικολοπούλου. Η εισαγγελική έρευνα έγινε την Πέμπτη το πρωί, και λίγες

Μείζον πολιτικό ζήτημα ενέσκηψε μετά την έρευνα που διεξήγαγε η οικονομική αστυνομία και ο εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Γιάννης Σέβης στα γραφεία της εταιρίας που έχει στην ιδιοκτησία της η σύζυγος του κεντρικού τραπεζίτη Λίνα Νικολοπούλου. Η εισαγγελική έρευνα έγινε την Πέμπτη το πρωί, και λίγες ώρες αργότερα ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Ι. Στουρνάρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, ενώ ακόμα ο εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς βρισκόταν στην εταιρία της κυρίας Νικολοπούλου. Οι δύο άνδρες αναμένεται να συναντηθούν το Σάββατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές ο κεντρικός τραπεζίτης ρώτησε εάν μετά την εξέλιξη αυτή υπάρχει θέμα εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του.

Ο πρωθυπουργός του είπε ότι δεν γνώριζε την υπόθεση (δηλαδή την «έφοδο» της οικονομικής αστυνομίας), ότι το πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ και ότι αφορά έρευνα εταιριών που είχαν σχέση με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Μία από τις εταιρίες αυτές είχε αναλάβει η εταιρία της συζύγου του κ. Στουρνάρα. Επιπλέον ο κ. Τσίπρας του είπε ότι «το θέμα δεν αφορά την κυβέρνηση και όλη υπόθεση θα ακολουθήσει το δρόμο της Δικαιοσύνης». Δήλωση που μπορεί να ερμηνευτεί πολλαπλώς.

Ο κ. Στουρνάρας διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργό ότι αυτός και η σύζυγός του «δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν». Είπε επίσης ότι η σύζυγός του επί σειρά ετών διατηρεί εταιρία που προσφέρει συμβουλευτικές και υπηρεσίες δημοσίων σχέσεων σε πελάτες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Εκείνο που συμφώνησε με τον κ. Τσίπρα είναι ότι «η Δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί να κάνει απερίσπαστη τη δουλειά της». Από την ΤτΕ άφησαν αργά το απόγευμα της Πέμπτης να διαρρεύσει ότι οι κκ. Τσίπρας και Στουρνάρας συμφώνησαν επίσης ότι οι σχέσεις και η μεταξύ τους συνεργασία δεν πρέπει και δεν μπορεί να επηρεαστεί από την εξέλιξη αυτή. Πάντως ο πρωθυπουργός του επανέλαβε ότι η υπόθεση πήρε ήδη το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Πληροφορίες του Βήματος αναφέρουν ότι ο κ. Στουρνάρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ευρωπαίο κεντρικό τραπεζίτη Μάριο Ντράγκι. Ο κ. Ντράγκι θέλησε να εκδοθεί ανακοίνωση από την ΕΚΤ για στήριξη του κ. Στουρνάρα αλλά ο έλληνας κεντρικός τραπεζίτης αρνήθηκε λέγοντάς του «θα χειριστώ εγώ το ζήτημα, εδώ, εγώ όπως ξέρω».

Η έρευνα στην έδρα της εταιρίας του συζύγου του κ. Στουρνάρα συνεχίστηκε έως νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης και πληροφορίες από εισαγγελικές πηγές αναφέρουν ότι κατασχέθηκαν έγγραφα και ηλεκτρονικά στοιχεία που αφορούν την εταιρία της συζύγου του κεντρικού τραπεζίτη.
Σημειώνεται ότι η «έφοδος» της οικονομικής αστυνομίας γίνεται την παραμονή της εγκρίσεως της τοποθέτησης των Τάκη Ρουμελιώτη και του Γεράσιμου (Μάκη) Σαπουτζόγλου στην ηγεσία της Τράπεζας της Αττικής. Αλλά και σ΄αυτή την τοποθέτηση υπήρξε στο πάρα πέντε πολιτικό ζήτημα. Οπως «Το Βήμα» πληροφορείται την Τετάρτη το βράδυ η Τράπεζα της Ελλάδος ειδοποίησε το ΤΣΜΕΔΕ (που είναι από τους βασικούς μετόχους της Τράπεζας Αττικής) ότι ο κ. Σαπουτζόγλου έχει ασυμβίβαστο για τη θέση του προέδρου της τράπεζας (που έχει προταθεί) και ως εκ τούτου δεν μπορεί να καταλάβει αυτή τη θέση. Ωστόσο αν και δεν υπήρξαν σαφείς αναφορές για τα προσόντα του Τάκη Ρουμελιώτη καταδείχθηκε από την ΤτΕ σαφώς η προτίμησή της να αναλάβει ο κ. Ρουμελιώτης μη εκτελεστική θέση ήτοι τη θέση του πρόεδρου, αντί του διευθύνοντος συμβούλου που είχε προταθεί. Διευθύνων σύμβουλος αναλαμβάνει, πρόσωπο το οποίο τοποθετείται ως επίτροπος από την τράπεζα της Ελλάδος.

«Αυταρχισμό από την παρέα του Μαξίμου», καταγγέλλει η Ν.Δ. για την υπόθεση της «Attica Bank»

Mε αιχμές για Στουρνάρα η απάντηση του Μαξίμου στη ΝΔ

Η απάντηση της εταιρείας

Αργά το απόγευμα της Πέμπτης η εταιρεία της συζύγου του διοικητής της ΤΤΕ απέστειλε το παρακάτω Δελτίο Τύπου:

«Η εταιρεία MINDWORKBUSINESSSOLUTIONS, η οποία εκπροσωπείται από την κυρία Λίνα Νικολοπούλου, δέχθηκε σήμερα στην έδρα της κλιμάκιο οργάνων της Οικονομικής Αστυνομίας,το οποίο προέβη σε τυπικό έλεγχο των παραστατικών της στοιχείων σε σχέση με έργο Ε.Σ.Π.Α. του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. που ανέλαβε να εκτελέσει, έπειτα από διεθνή διαγωνισμό. Η εταιρεία παρέδωσε στο ανώτερο κλιμάκιο ό,τι στοιχείο ζητήθηκε και η εκπρόσωπος της, κυρία Λίνα Νικολοπούλου, συνεργάσθηκε πλήρως με τους διενεργήσαντες τον έλεγχο.

Η δραστηριότητα της εταιρείας κινείται πάντοτε εντός των πλαισίων της απολύτου νομιμότητας, άπαντα δε τα παραστατικά στοιχεία αυτής τηρούνται στην έδρα της και είναι πρόσφορα σε οποιονδήποτε έλεγχο, ο οποίος όμως πρέπει να διεξάγεται επίσης εντός του πλαισίου της δικονομικής τάξεως και όχι με ταυτόχρονη και ενδεχομένως σκόπιμη σπίλωση προσώπων και υπολήψεων.

Ο θόρυβος που προκλήθηκε είναι στοχευμένος και αδικαιολόγητος, ενώ διέρρευσαν την ψευδή πληροφορία περί διενέργειας ελέγχου, όχι στην έδρα της εταιρείας, αλλά, δήθεν στην οικία της, ενώ χρησιμοποιήθηκε το όνομα του συζύγου της, κυρίου Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος ανέκαθεν αποτελεί και τον στόχο των κακόβουλων δημοσιευμάτων.Οι πολιτικές σκοπιμότητες σε μια δημοκρατική Ελλάδα δεν μπορούν ποτέ να κατασκευάσουν ενόχους.

«Όλοι αντιλαμβάνονται ότι ο πραγματικός στόχος είναι ο σύζυγός μου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες και επιλογές. Γι΄ αυτό και επιλέχθηκε η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία.

Θέλω να δηλώσω σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι δεν έχω να φοβηθώ τίποτε εγώ προσωπικά, αλλά και η εταιρεία μου. Και βεβαίως δεν θα με κάμψουν οι επιθέσεις που έχουν ως αποκλειστικό στόχο τη σπίλωση του συζύγου μου και της οικογένειάς του. Να είναι βέβαιοι ότι θα αποτύχουν!»

Η νόμιμη εκπρόσωπος της εταιρείας επιφυλάσσεται να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της σε περίπτωση που συνεχισθεί η δυσφήμιση της εταιρείας και των εκπροσώπων της».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk