Πάντοαν: Ο καλύτερος τρόπος για να μειωθεί το χρέος είναι να αυξηθεί η ανάπτυξη

Την πεποίθησή του ότι η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα κλείσει, εξέφρασε ο ιταλός υπουργός Οικονομικών, Πιερ Κάρλο Πάντοαν σε συνέντευξη που έδωσε χθες στην τηλεόραση του Bloomberg στο Λονδίνο.

Τη θέση ότι ο καλύτερος τρόπος για να μειωθεί το δημόσιο χρέος είναι να μπορέσει να αυξηθεί η ανάπτυξη της χώρας του, επανέλαβε ο ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν. Για την επίτευξη αυτού του στόχου απαιτείται φυσικά «μια κατάλληλη δημοσιονομική πολιτική», πρόσθεσε πετώντας καρφί στις Βρυξέλλες.

Τις δηλώσεις αυτές ο Πάντοαν έκανε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Λονδίνο.

Ο Ιταλός τεχνοκράτης υπουργός κατέστησε πάντως σαφές ότι η μείωση του δημόσιου χρέους και του ελλείμματος παραμένουν ένας από τους κύριους στόχους της ιταλικής κυβέρνησης.

Σε επιστολή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι αναφέρει ότι ήδη από το 2015 ο σεβασμός των κανόνων για το χρέος αποδείχθηκε πολύ απαιτητικός, λόγω του χαμηλού πληθωρισμού, ενώ «και φέτος ουσιαστικά η κατάσταση δεν έχει αλλάξει σημαντικά».

Κατά συνέπεια, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών, η ευρωπαϊκή κρίση σε ό,τι αφορά την οικονομική σταθεροποίηση της Ιταλίας, θα πρέπει να λάβει υπόψη και το όλο πλαίσιο.

Η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα κλείσει

Την πεποίθησή του ότι η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος θα κλείσει, εξέφρασε ο ιταλός υπουργός Οικονομικών, Πιερ Κάρλο Πάντοαν σε συνέντευξη που έδωσε χθες στην τηλεόραση του Bloomberg στο Λονδίνο.

«Η κατάσταση στην Ελλάδα βελτιώνεται σταδιακά, η ελληνική κυβέρνηση ψήφισε σημαντικούς νόμους στη Βουλή», δήλωσε ο Πάντοαν, προσθέτοντας: «Υπάρχει ακόμη διαφωνία σε ορισμένες λεπτομέρειες, αλλά είμαι βέβαιος, υπό το φως της συνεδρίασης του Eurogroup αυτής της εβδομάδας, ότι θα γίνει πρόοδος και θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε την πρώτη αξιολόγηση με την Ελλάδα».

Ο Πάντοαν τόνισε την ανησυχία του, ότι μία ψήφος της Βρετανίας για την έξοδό της από την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να εμπνεύσει και άλλες χώρες της ΕΕ να αποχωρήσουν από αυτή, εν μέσω μίας έξαρσης των λαϊκιστικών αντιευρωπαϊκών κινήσεων. «Ανησυχώ πολύ για το Brexit, όχι μόνο για την άμεση ζημιά που μπορεί να επέλθει στη βρετανική και την ευρωπαϊκή οικονομία, αλλά και για το ότι αυτό μπορεί να ληφθεί ως παράδειγμα για την έξοδο άλλων χωρών από την Ευρώπη», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός.

«Μη ξεχνάμε ότι βλέπουμε μία εκτεταμένη δυσαρέσκεια για τις ευρωπαϊκές αξίες και στρατηγικές, επομένως το Brexit θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιο επώδυνη αποδιάρθρωση της Ευρώπης», πρόσθεσε ο Πάντοαν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk