Πολιτική δίωξη η αποπομπή μελών, σημειώνουν μέλη της ΔΕ του ΤΕΕ

Το ΤΕΕ δεν πήρε καμία απόφαση παραπομπής στο Πειθαρχικό βουλευτών που είναι μέλη του και ψήφισαν το ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο, τονίζουν σε δήλωσή τους μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, σημειώνοντας ότι μια τέτοια απόφαση «θα συνιστούσε πολιτική δίωξη, παραπέμποντας στις πιο σκοτεινές εποχές της σύγχρονης Ελλάδας».

Το ΤΕΕ δεν πήρε καμία απόφαση παραπομπής στο Πειθαρχικό βουλευτών που είναι μέλη του και ψήφισαν το ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο, τονίζουν σε δήλωσή τους μέλη της Διοικούσας Επιτροπής και του προεδρείου της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, σημειώνοντας ότι μια τέτοια απόφαση «θα συνιστούσε πολιτική δίωξη, παραπέμποντας στις πιο σκοτεινές εποχές της σύγχρονης Ελλάδας».

Αναλυτικά η δήλωση που εξέδωσαν:

«Σχετικά με την παραφιλολογία περί παραπομπών στο Πειθαρχικό του ΤΕΕ για λόγους πολιτικών επιλογών

» Το Τεχνικό Επιμελητήριο είναι αυτονόητα ο τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας και της κοινωνίας. Τις τελευταίες ημέρες υπονοείται η παραπομπή μελών του ΤΕΕ στο Πειθαρχικό εν ονόματι των πολιτικών τους επιλογών, ενώ έντονη είναι η παραποίηση της πραγματικότητας από συγκεκριμένα ΜΜΕ.

» Θέλουμε να είναι γνωστό σε όλους και όλες ότι το ΤΕΕ δεν πήρε καμία σχετική απόφαση παραπομπής, πράγμα που άλλωστε δε θα μπορούσε να κάνει καθώς παλαιότερες αποφάσεις του Πειθαρχικού ορίζουν σαφώς ότι πολιτικές τοποθετήσεις δεν μπορούν να αποτελούν επαγγελματικό πειθαρχικό παράπτωμα. Εξάλλου μια τέτοια απόφαση θα συνιστούσε πολιτική δίωξη παραπέμποντας στις πιο σκοτεινές εποχές της σύγχρονης Ελλάδας, όπου τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων απέκλειαν από την παραγωγική διαδικασία χιλιάδες αριστερούς, κεντρώους και εν γένει προοδευτικούς πολίτες.

» Τέτοιες πρακτικές εξάλλου απαξιώνουν ακόμα περισσότερο το ΤΕΕ στα μάτια της πλειοψηφίας των μηχανικών που δε βρίσκουν απάντηση στα προβλήματά τους, υποβαθμίζουν το κύρος του και τον επιστημονικό του ρόλο και το καθιστούν απλά φορέα συνδικαλιστικής εκπροσώπησης ολιγοπρόσωπων συντεχνιακών συμφερόντων, υπόλογο στους μηχανικούς και την κοινωνία. Το ΤΕΕ,αυτονόητα, πρέπει να μείνει μακριά από τέτοιες πρακτικές.

» Το ανοιχτό και δημοκρατικό ΤΕΕ που θα εκφράζει την πλειοψηφία των μηχανικών και όχι τα συντεχνιακά συμφέροντα των λίγων είναι ο στόχος μας και θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να τον πετύχουμε, μαζί με όσους είναι διατεθειμένοι να συμβάλλουν σε μία τέτοια πορεία.

» Νικόλαος Ανδρεδάκης, Θεόφραστος Βαμβουρέλλης, Αντώνιος Πρωτονοτάριος».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ο πίνακας που «γέρνει» Ο Γκαλάτσι-Γκαλάτσι φρόντισε να ενημερώσει τον ιδιοκτήτη γύρω από τα νέα, υπερσύγχρονα συστήματα που κρατούν ανέπαφα τα έργα τέχνης,... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk