Aύξηση πωλήσεων και λειτουργικών κερδών εμφάνισε ο όμιλος Intracom Holdings (Intrakat, Intrasoft International, Intracom Defence) το 2015 σε σχέση με το 2014. Το καθαρό αποτέλεσμα ήταν ζημιογόνο, αλλά σύμφωνα με τη διοίκηση το αποτέλεσμα προ φόρων είναι οριακά κερδοφόρο αν εξαιρεθεί η επιβάρυνση των προβλέψεων και διαγραφών.

Οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 377,1 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 9% σε σχέση με το 2014. Τα κέρδη ebitda από 14 εκατ. το 2014 έφτασαν στο τέλος του 2015 στα 23 εκατ. ευρώ.
Οι ζημιές προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 7,7 εκατ. ευρώ (-14,3 εκατ. το 2014) και οι καθαρές ζημίες σε 11,7 εκατ.ευρώ (-16,2 εκατ. το 2014).
Οι νέες συμβάσεις που υπεγράφησαν το 2015 ανήλθαν σε 339 εκατ. ευρώ και διαμορφώνουν το συνολικό ανεκτέλεστο συμβάσεων του ομίλου σε 828 εκατ. ευρώ.
Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του 2015 και τις πρόσφατες εξελίξεις, ο ΔιευθύνωνΣύμβουλος της Intracom Holdings κ. Κωνσταντίνος Κόκκαλης ανέφερε:

«Το 2015, παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον στη χώρα μας, οι επιδόσεις μας παρέμειναν σε ικανοποιητικά μεγέθη, παρουσιάζοντας αυξημένη λειτουργική κερδοφορία και υψηλόανεκτέλεστο υπόλοιπο νέων συμβάσεων. Οι εταιρείες του ομίλου μας αναγνωρίζοντας έγκαιρατις προκλήσεις, εστίασαν στον αυστηρό έλεγχο του κόστους, τη διασφάλιση της ρευστότητας καιτην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους σε διεθνείς αγορές με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Οι στόχοι του ομίλου Intracom Holdings παραμένουν η έμφαση στην εξωστρέφεια και σε νέεςστρατηγικές συμμαχίες στους τομείς που δραστηριοποιούμαστε, καθώς και στην αξιοποίησηευκαιριών που θα προκύψουν σε Ελλάδα και εξωτερικό».
Η πορεία των θυγατρικών

Intrakat
Ο όμιλος Intrakat, αν και κατέγραψε μείωση στις πωλήσεις του κατά 3,8 %, βελτίωσε τηλειτουργική του κερδοφορία από € 11,1 εκατ. το 2014 σε € 12,7 εκατ. το 2015. Το αποτέλεσμαπρο φόρων (- € 4,4 εκατ.) περιλαμβάνει απομείωση χρηματοοικονομικών στοιχείων ύψους € 5,2εκατ. Το αναμορφωμένο αποτέλεσμα προ φόρων του ομίλου Intrakat ανέρχεται σε κέρδη€ 0,8 εκατ. Μέσα στο έτος ο όμιλος υπέγραψε νέες συμβάσεις € 116 εκατ., και το ανεκτέλεστουπόλοιπο από υπογεγραμμένα έργα ανέρχεται σε € 276 εκατ., πλέον € 96 εκατ. νέα έργα για ταοποία αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την υπογραφή τους.
Intrasoft International
Ο όμιλος Intrasoft International καταγράφει αύξηση πωλήσεων κατά 30%, EBITDA € 10,5 εκατ.και κέρδη προ φόρων € 4,5 εκατ. έναντι € 1 εκατ. το 2014. To ανεκτέλεστο υπόλοιπο στις31/12/2015 φτάνει τα € 421 εκατ., ενώ οι νέες συμβάσεις που υπογράφηκαν μέσα στο έτοςανέρχονται σε € 150 εκατ. ευρώ.
IDE
Η IDE (Intracom Defense Electronics) παρά τη μείωση του τζίρου της κατά 3%, βελτίωσε τηλειτουργική της κερδοφορία EBITDA από € 2,1 εκατ. σε € 2,6 εκατ. και κατέγραψε κέρδη προφόρων € 1 εκατ. έναντι ζημίας -€ 0,8 εκατ. το 2014. Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο τηςεταιρίας μετά την υπογραφή νέων συμβάσεων αξίας € 72,5 εκατ., ανέρχεται σε € 131,4 εκατ.ευρώ.