Η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, παραδέχθηκε ότι υπάρχει μείωση των προκρατήσεων στα τέσσερα νησιά που δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις λόγω του προσφυγικού -Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως- ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν ακυρώσεις.

«Δεν υπάρχουν ακυρώσεις, οι προκρατήσεις είναι λίγο μαζεμένες», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην πρωινή εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο.

Ειδικά για την Κω, με βάση τα στοιχεία των μεγάλων tour operators, όπως ανέφερε η κ. Κουντουρά, οι προκρατήσεις είναι μειωμένες κατά 20% – 25%.

Η κ. Κουντουρά υπογράμμισε την ανάγκη να στηριχθούν τα τέσσερα αυτά νησιά, εκτιμώντας ότι «υπάρχει η δυνατότητα με μία καλή προβολή» και «δείχνοντας την ομαλότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή» να βελτιωθεί η κατάσταση.

«Δεν θα δούμε τις εικόνες τις περσινές, πέρυσι ξαφνιάστηκαν όλοι», διαβεβαίωσε, εξηγώντας ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες κατευθύνονται στα κέντρα ταυτοποίησης, τα οποία είναι μακριά από την τουριστική κίνηση.

Η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού ζήτησε εκ μέρους των επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου, όπως είπε, να μη συνδέεται ο τουρισμός με το προσφυγικό.

Εκτίμησε, πάντως, ότι το 2016 θα είναι ακόμη καλύτερη χρονιά για τον τουρισμό σε σχέση με το 2015, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν ήδη θετικά δείγματα.