Τσίπρας: Χωρίς μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού σε πέντε χρόνια δεν θα δίνουμε συντάξεις

Τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς ακούνε σήμερα, Πέμπτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί.

Τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς ακούνε σήμερα, Πέμπτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί.

Η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη για την αξιολόγηση εκ μέρους των θεσμών, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε σύντομη συζήτηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τους δημοσιογράφους, το μεσημέρι.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο Φεβρουάριος θα είναι κρίσιμος μήνας, καθώς, όπως είπε, «είναι μπροστά μας το ασφαλιστικό, τα κόκκινα δάνεια και το μεσοπρόθεσμο», ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία του λέγοντας ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη για την αξιολόγηση.

Ειδικότερα, για το ασφαλιστικό, είπε ότι είναι αναγκαία η μεταρρύθμιση, «καθώς σε πέντε χρόνια δεν θα μπορούσαμε να δίνουμε συντάξεις», ενώ σε ερώτηση σχετικά με τις επικουρικές απάντησε πως στόχος είναι να καλυφθεί το σύνολο των συντάξεων…

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, το 2015 έκλεισε με καλά νέα για την κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση πέτυχε τη μεγαλύτερη απορροφητικότητα στο ΕΣΠΑ, ύψους 5 δισ. ευρώ σε μόλις τρεις μήνες και δύο δισ. ευρώ στον αγροτικό τομέα.

Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Πρωθυπουργού

«Το 2016 που έρχεται θα είναι το έτος της ανάκαμψης και της ανασυγκρότησης. Η χρονιά που θα σηματοδοτήσει την οριστική έξοδο από την οικονομική κρίση και, μαζί, το τέλος της επιτροπείας και την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας» αναφέρει στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Το 2016 που έρχεται θα είναι το έτος της ανάκαμψης και της ανασυγκρότησης», τονίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του και προσθέτει ότι είναι «η χρονιά που θα σηματοδοτήσει την οριστική έξοδο από την οικονομική κρίση και, μαζί, το τέλος της επιτροπείας και την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας».

Για το 2015 ο κ. Τσίπρας επισημαίνει ότι ήταν η χρονιά «που ο ελληνικός λαός σήκωσε το κεφάλι ψηλά και διεκδίκησε με παρρησία το δίκιο του και το μήνυμα δημοκρατίας και αξιοπρέπειας που έστειλε στα πέρατα του κόσμου, θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένο στη συλλογική μνήμη».

Το 2015 ήταν η χρονιά , πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας που θα μείνει στην ιστορία ως το έτος του αγώνα και της αλληλεγγύης και θα αποτελεί πάντα σημείο αναφοράς για όσους αγωνίζονται για έναν καλύτερο κόσμο.

Σήμερα, υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός το μήνυμά του που αλλάζει ο χρόνος, βρισκόμαστε στο μεταίχμιο, καθώς αφήνουμε πίσω μας μια πολυετή σκληρή περίοδο κρίσης και μπαίνουμε στην επόμενη πενταετία της αναγέννησης της πατρίδας μας. Μια πενταετία ανασυγκρότησης αλλά και μεγάλων τομών, αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, που έχει ανάγκη η χώρα. Ώστε σε πέντε χρόνια από σήμερα, που θα γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση, να έχουμε οικοδομήσει μια Ελλάδα, όπως αξίζει στην ιστορία της και στο λαό της. Μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, με βαθιά ριζωμένη την ισονομία, την αξιοκρατία, και τη κοινωνική δικαιοσύνη. Νησίδα ασφάλειας, σταθερότητας και κοινωνικής προκοπής, μέσα σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή. Αλλά και διαρκές λίκνο της δημοκρατίας και του πολιτισμού.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη στο μήνυμά του ότι μπροστά μας έχουμε σίγουρα να αντιμετωπίσουμε μεγάλες προκλήσεις. Αλλά ενωμένοι και αποφασισμένοι θα τα καταφέρουμε. Να καταπολεμήσουμε τη φτώχεια και την ανθρωπιστική κρίση. Να ξαναδώσουμε ελπίδα και φωνή σε εκείνους που δεν έχουν φωνή. Στους άνεργους, τους εργαζόμενους, τους νέους. Σε εκείνους και εκείνες που χτυπήθηκαν πιο σκληρά από την κρίση».

Για την προσφυγική κρίση, ο κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη «να αντιμετωπίσουμε όμως και την προσφυγική κρίση που χτυπά τη πόρτα μας. Να την αντιμετωπίσουμε με ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Γιατί είναι ηθικό καθήκον και επιταγή να σταθούμε δίπλα στους ανθρώπους που ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους εξαιτίας του πολέμου και της καταστροφής.

Και αυτό που πρέπει όλοι και όλες μας να θυμόμαστε, είναι ότι παρά τις οικονομικές δυσκολίες, την κρίση και τα καθημερινά μας προβλήματα, οι περισσότεροι και οι περισσότερες από εμάς ανήκουμε στους τυχερούς αυτού του κόσμου.

Και γι αυτόν ακριβώς το λόγο οφείλουμε να πρωταγωνιστήσουμε ώστε η Ευρώπη, αναπόσπαστο κομμάτι της οποίας είναι η πατρίδα μας, να παίξει το ρόλο που της αρμόζει.

Τόσο στον επιβεβλημένο αγώνα για την υποδοχή των προσφύγων όσο και για την ειρήνευση στις εμπόλεμες περιοχές της Μέσης Ανατολής.

Για να αντιμετωπιστούν οι ίδιες οι αιτίες του ξεριζωμού.

Για να ηττηθεί οριστικά και αμετάκλητα ο ρατσισμός, η μισαλλοδοξία και ο φόβος.

Κλείνοντας ο κ. Τσίπρας είπε ότι «πάντοτε, ετούτες τις ώρες, λίγο πριν την έλευση του νέου έτους, όλες και όλοι μας αναλογιζόμαστε το παρελθόν και σχεδιάζουμε το μέλλον.

Σε αυτό το σχεδιασμό, τον συλλογικό και τον ατομικό, ας αφιερώσουμε, φέτος και λίγο χρόνο για να σκεφτούμε όσες και όσους έχουν περισσότερο ανάγκη.

Όσες και όσους αντιμετωπίζουν μικρές ή μεγάλες δυσκολίες.

Ίσως έτσι κάνουμε τον κόσμο μας λίγο καλύτερο αλλά και τη ζωή μας πιο ουσιαστική.

Σας εύχομαι ξανά μέσα από την καρδιά μου χρόνια πολλά.

Ας είναι ο νέος χρόνος ένα βήμα προσωπικής και συλλογικής ολοκλήρωσης.

Ένα ουσιαστικό βήμα προς έναν κόσμο ισότητας, ελευθερίας και αδελφοσύνης».

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία

Νωρίτερα, τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα έψαλαν στον πρωθυπουργό, οι «Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος», αμέσως μετά η χορωδία από μέλη της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας και τέλος η χορωδία παιδιών συλλόγων Βορειοηπειρωτών. Παρόντες ήτνα ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής.

Η Μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων και η Προεδρική Φρουρά έψαλαν τα κάλαντα στον Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άκουσε τα κάλαντα από την Κιβωτό του Κόσμου, τα Επτανησιακά Πολιτιστικά Σωματεία της Αθήνας, το Χαμόγελο του Παιδιού, τη χορωδία και το χορευτικό τμήμα παιδιών του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ., τα Special Olympics Hellas και τη χορωδία του ΟΤΕ.

Η χορωδία του Συλλόγου Φαρακλάδων Κεφαλονιάς «Η Εύγερος» είπε τα κάλαντα στον γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στον Περισσό.

«Υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ό,τι είναι δυνατό, έτσι ώστε αυτή τη χρονιά ο λαός μας να μπει στη πάλη, στον αγώνα, για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την ανασύνταξη του εργατικού, συνδικαλιστικού κινήματος. Για την ανάπτυξη, προώθηση της λαϊκής, αντικαπιταλιστικής, αντιμονοπωλιακής συμμαχίας, δηλαδή μιας συμμαχίας όλου του λαού, ανεξάρτητα πού ο καθένας πιστεύει αυτή τη στιγμή, αλλά που όμως ταξικά ανήκει, στο λαό, στα λαϊκά στρώματα -είναι δηλαδή εργάτης, αγρότης, αυτοαπασχολούμενος, νέος, γυναίκα των λαϊκών οικογενειών- μια συμμαχία που θα έχει σχέδιο και κατεύθυνση.

»Ταυτόχρονα με την ενδυνάμωση του ΚΚΕ, που αποτελεί το βασικό πυλώνα, το βασικό στήριγμα σε αυτό τον αγώνα του λαού μας, για να ξημερώσουν πραγματικά καλύτερες μέρες, για ένα καλύτερο αύριο. Εύχομαι υγεία, χαρά, προσωπική, οικογενειακή ευτυχία και βεβαίως πολλές ευχές σε όλο τον ελληνικό λαό που στενάζει κάτω από τα βάρβαρα μέτρα μέσα σε αυτό το σύστημα της εκμετάλλευσης» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Πάνος Ρήγας: Δίπλα στις αγωνίες του λαού κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ

Τη διαβεβαίωση ότι η ελληνική κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθούν δίπλα στις αγωνίες του ελληνικού λαού, δεν θα τον διαψεύσουν και θα συνεχίσουν να παλεύουν για να απαλλαγεί η χώρα μας από τη μέγγενη του παρελθόντος, έδωσε ο γραμματέας του κόμματος, Πάνος Ρήγας, με σημερινή δήλωσή του.

Ο κ. Ρήγας σημείωσε ότι τη χρονιά που πέρασε τέλειωσε η 40χρονη κυριαρχία του δικομματισμού, που τόσα δεινά επέφερε όλα αυτά τα χρόνια στην ελληνική κοινωνία και πρόσθεσε ότι ο ελληνικός λαός, παρά την κατατρομοκράτηση που υπήρξε από εγχώρια και ξένα συμφέροντα, άντεξε και διεκδικεί, συνεχίζει να στηρίζει την ελληνική κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ευχήθηκε το 2016 να είναι χρονιά ειρηνική, χρονιά όπου θα γίνουν μεγάλες αλλαγές στην Ευρώπη, η δημοκρατία και η αλληλεγγύη θα επανέλθουν και η Ευρώπη θα συνεχίσει να πορεύεται με συνοχή την επόμενη περίοδο.. Επίσης, ανέφερε ότι το 2016 θα είναι για την Ελλάδα η χρονιά των μεγάλων αλλαγών, ανατροπών και προστασίας της κοινωνικής συνοχής, θεσμικών αλλαγών στο κράτος, στην παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας.

Νωρίτερα, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, έψαλε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα Ομάδα Παιδιών της Παλαιστινιακής Παροικίας στην Αθήνα, σε αντιπροσωπεία του κόμματος με επικεφαλής τον κ. Ρήγα.

Καμμένος: Το 2016 θα είναι έτος επανόρθωσης των λαθών του παρελθόντος και κλεισίματος των πληγών

Εορταστική είναι η ατμόσφαιρα σήμερα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα έψαλαν στον υπουργό, Πάνο Καμμένο, η χορωδία των Ενόπλων Δυνάμεων και η Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού.

Στο μήνυμα του, ο κ. Καμμένος εκτίμησε ότι «η χρονιά που έρχεται είναι μία χρονιά ανάκαμψης, μία χρονιά που θα μας δώσει τη δυνατότητα να επανορθώσουμε τα λάθη, τα οποία έγιναν στο παρελθόν και να κλείσουμε τις πληγές». Όπως επεσήμανε, προτεραιότητα για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τη νέα χρονιά είναι η βελτίωση ακόμη περισσότερο «των συνθηκών των Ελλήνων στρατευσίμων και των μονίμων στελεχών».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, ο κ. Καμμένος παρατήρησε ότι «οι μονάδες της παραμεθορίου, ο Έβρος, τα νησιά, οι μάχιμες μονάδες, στελεχώνονται άμεσα από το σύνολο των οπλιτών που κατατάσσονται και με ένα δίκαιο τρόπο μεταθέσεων υπηρετούν όλη τη θητεία τους, χωρίς διακρίσεις».

«Το 2016 θα τιμήσουμε ιδιαίτερα τους ήρωές μας, που έπεσαν εν καιρώ πολέμου και εν καιρώ ειρήνης, και θα αποτελέσει αφορμή για τον εορτασμό, σε όλες τις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, της τίμησης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και σε συνεργασία με το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας, της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Οι λαοί οι οποίοι ξεχνούν, είναι λαοί οι οποίοι πεθαίνουν και ο ελληνικός λαός ούτε ξεχνά, ούτε πεθαίνει» τόνισε ο υπουργός.

Κάνοντας απολογισμό του 2015, ο κ. Καμμένος σχολίασε ότι «οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις απάντησαν σε κάθε πρόκληση, σε κάθε απειλή, κάθε μέρα, στη στεριά, στον αέρα, στη θάλασσα. Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, παρά την τεράστια συρρίκνωση των οικονομικών τους, διατηρούν σε υψηλό επίπεδο το ηθικό που είναι η εγγύηση για τη διατήρηση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας».

Τον κ. Καμμένο συνόδευαν η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και ο γγ του υπουργείου, Γιάννης Ταφύλλης.

Πλακιωτάκης: Δημιουργική χρονιά, με υγεία, ειρήνη, ασφάλεια σε όλους

«Εύχομαι η νέα χρονιά να είναι δημιουργική, με υγεία, ειρήνη, ασφάλεια σε όλους» ηταν το μήνυμα του μεταβατικού προέδρου της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη για το 2016.

Το ζεύγος Πλακιωτάκη άκουσε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από παιδιά αστυνομικών, στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, στη Συγγρού, ενώ χόρεψε, μπροστά τους, παραδοσιακούς χορούς το χορευτικό τμήμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το ζεύγος Πλακιωτάκη μοίρασε δώρα στα παιδιά, ενώ σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΝΔ έδωσε συγχαρητήρια στα στελέχη της ΕΛΑΣ, τονίζοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ως βασική αρχή να σέβεται τους πολιτικούς και κοινωνικούς θεσμούς.

Ολόκληρη η δήλωση Πλακιωτάκη

«Ελληνίδες, Έλληνες

Σε λίγες ώρες φεύγει ένας δύσκολος χρόνος. Στη διάρκειά του, η Πατρίδα μας δοκιμάστηκε σκληρά. Βυθίστηκε ξανά στην ύφεση, στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια. Γνώρισε νέα έξαρση της ανεργίας και μειώσεις εισοδημάτων. Έφτασε στην πόρτα της εξόδου από το ευρώ και της εθνικής περιπέτειας. Φορτώθηκε τελικά ένα τρίτο, τριετές και επώδυνο Μνημόνιο.

Ξέρουμε όλοι ότι το ξεκίνημα του νέου χρόνου θα είναι, επίσης, δύσκολο. Χρέος όλων, χρέος Εθνικό και Ανθρώπινο, είναι να προτάσσουμε παντού και πάντα τα αληθινά συμφέροντα της Πατρίδας μας. Να μεριμνούμε για τις ανάγκες των ανθρώπων γύρω μας. Να εργαζόμαστε για την ανάπτυξη της οικονομίας και την ανάταση της κοινωνίας μας.

Η έγνοια μας δεν μπορεί παρά να επικεντρώνεται, τώρα, στους πιο αδύναμους. Στους άστεγους, τους άνεργους και τις οικογένειες που ζουν τις πιο δύσκολες μέρες. Αλλά και στη νέα γενιά, στις νέες και τους νέους της Πατρίδας μας, που είδαν τα όνειρα τους να σβήνουν. Στους Έλληνες που ζητούν να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να μπορέσουν, και πάλι, να ονειρευτούν.

Ξέρουμε όλοι ότι η Ελλάδα δεν έχει πια καιρό για χάσιμο. Χρειάζεται επειγόντως πολιτικές για νέες επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας. Πολιτικές, που συνδυάζουν την οικονομική αποτελεσματικότητα με την ανθρώπινη ευαισθησία, την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά.

Η Ιστορία μας, φάρος ελπίδας και περηφάνιας, μας δείχνει και πάλι το δρόμο. Οι Έλληνες περάσαμε, πολλές φορές, δύσκολους και αβάσταχτους καιρούς. Πάντοτε, όμως, τα καταφέρναμε. Το ίδιο ισχύει και τώρα. Με βαθειά συναίσθηση ευθύνης, με σύνεση και τόλμη, μπορούμε, και πάλι, να τα καταφέρουμε.

Εύχομαι το 2016 να ταυτιστεί με την αλλαγή σελίδας, που έχει ανάγκη η Πατρίδα μας. Εύχομαι η νέα χρονιά να ζωντανέψει χαμένες προσδοκίες. Να φέρει ξανά το χαμόγελο, το όνειρο και την ελπίδα, σε κάθε σπίτι. Σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Σε κάθε οικογένεια χωριστά. Εύχομαι το 2016 να είναι, για όλες και όλους, δημιουργικό και χαρούμενο. Με υγεία και προκοπή! Εύχομαι, από την καρδιά μου, Καλή Χρονιά και Χρόνια Πολλά».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, επισκέφθηκε σήμερα, Παραμονή Πρωτοχρονιάς, το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος. Συνεχάρη το ανθρώπινο δυναμικό του Σώματος για το έργο που επιτελεί και ευχήθηκε Καλή Χρονιά.

Τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας συνόδευαν ο Υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Υπεύθυνος του Τομέα Ναυτιλίας και Αιγαίου της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, και ο Βουλευτής Α΄ Πειραιά κ. Κώστας Κατσαφάδος.

Αμέσως μετά ο κ. Γιάννης Πλακιωτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επισκεφθήκαμε σήμερα μαζί με συνάδελφους βουλευτές, το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος για να ευχηθούμε στον Αρχηγό, αλλά και στα άξια στελέχη του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ενημερωθήκαμε από τον Αρχηγό, στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, για τη διαδικασία διάσωσης ανθρωπίνων ζωών, αλλά και τις μεταναστευτικές ροές στα νησιά του Αιγαίου.

Ενημερωθήκαμε για το καθημερινό έργο το οποίο τα Στελέχη του Λιμενικού Σώματος επιτελούν πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες και πραγματικά θέλουμε από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, να συγχαρούμε για το έργο τους και τη φιλοτιμία τους και να εξάρουμε σε αυτό το σημείο και την καθημερινή τους προσπάθεια, τον αγώνα που δίνουν και το μήνυμα που στέλνουν στους ισχυρούς της Ευρώπης και όλου του κόσμου, για το τι σημαίνει ανθρωπισμός, τι σημαίνει κοινωνική προσφορά, τι σημαίνει πραγματικά η διαφορά του να είσαι Έλληνας.

Σ’ αυτή τη προσπάθεια, όλοι Έλληνες πρέπει να σταθούμε αρωγή στις προσπάθειες των Στελεχών του Λιμενικού Σώματος και επίσης αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι οι ναυτικοί μας που δίνουν και αυτοί καθημερινό αγώνα, να του Ευχηθώ από καρδιάς να έχουν μια ήρεμη, δημιουργική χρονιά και πάντα να ταξιδεύουν σε ήρεμες θάλασσες.

Λακωνικό το μήνυμα του Παναγιώτη Κουρουμπλή

Λακωνικό και με πολλαπλές ερμηνείες είναι το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

«Οι προκλήσεις και οι προσκλήσεις του νέου έτους, μας καλούν σε αναμέτρηση με ό,τι μπορεί να μας εγκλωβίζει στο χθες», σημειώνει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Δήλωση Λαφαζάνη για το νέο έτος

«Χρόνια πολλά σε όλους και όλες με υγεία, ειρήνη και αλληλεγγύη. Χρόνια πολλά πρώτα απ΄ όλα στους νέους και τις νέες μας με την ευχή να βρουν όλοι και όλες δουλειά και να μείνουν στην πατρίδα μας. Εύχομαι με τους αγώνες μας να γίνει το 2016 αφετηρία για μια Ελλάδα δημοκρατική και ανεξάρτητη, για μια Ελλάδα χωρίς την τρόικα, χωρίς λιτότητα και χωρίς τη μνημονιακή μπότα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του κόμματος.

«Εύχομαι με τις κοινές μας προσπάθειες να μην κοπεί ούτε ένα ευρώ από τις συντάξεις το 2016 και να υπάρξει μια γενναία σεισάχθεια στα δάνεια για τους οικονομικά αδύνατους και τις μικρές επιχειρήσεις. Χρόνια πολλά» καταλήγει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk