Στο Νταβός ο Αλέξης Τσίπρας στο τέλος του Ιανουαρίου

Φιλόδοξες διεθνείς επαφές σχεδιάζει για τις αρχές του νέου έτους ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας.

Φιλόδοξες διεθνείς επαφές σχεδιάζει για τις αρχές του νέου έτους ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας.
Σε μία περίοδο κατά την οποία η χώρα θα εισέρχεται σε μία νέα περίοδο ρευστότητας, δεδομένων των εκκρεμοτήτων του ασφαλιστικού και της φορολογίας των αγροτών, θέματα τα οποία αναμένετται να θέσουν σε δοκιμασία τις κυβερνητικές αντοχές, ο κ. Τσίπρας προετοιμάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, για μία παρουσία που έχει βαρύ συμβολισμό.
Σύμφωνα με αυτά, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να βρεθεί στο τέλος του Ιανουαρίου στο Νταβός για την ετήσια σύνοδο που πραγματοποιείται εκεί.
Στόχος του είναι προφανώς η δημιουργία ενός θετικού κλίματος για την χώρα και τις προσπάθειες της κυβέρνησης, κάτι που όμως είχε επιχειρηθεί και πριν απλό μερικούς μήνες όταν ο κ. Τσίπρας βρέθηκε στο επενδυτικό φόρουμ του Μπιλ Κλίντον, με τα γνωστά, αντίθετα, αποτελέσματα.
Η επίσκεψη στο Νταβός φέρνει στην μνήμη πολλών και την τραυματική εμπειρία από την αντίστοιχη παρουσία εκεί του Γ. Παπανδρέου στις αρχές του 2010, όταν ο τότε Πρωθυπουργός είχε βρεθεί αντιμέτωπος με ένα ιδιαιτέρως αρνητικό κλίμα έναντι της χώρας.
Βασικός στόχος του κ. Τσίπρα είναι στην παρούσα συγκυρία να καταστρώσει και να υλοποιήσει μία στρατηγική για την δημιουργία θετικής εικόνας για την χώρα και καλλιέργειας ηγετικού προφίλ για τον ίδιο.
Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζονται κάποια ταξίδια για τις αρχές του 2016.
Πέραν της προγραμματιζόμενης παρουσίας στο 45ο Ετήσιο Συνέδριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός από τις 21-24 Ιανουαρίου, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να επισκεφθεί εκ νέου το Ισραήλ στις 26 Ιανουαρίου, την Κύπρο την αμέσως επόμενη ημέρα, ενώ δεν αποκλείεται εντός του Ιανουαρίου υπάρχει το ενδεχόμενο να επισκεφθεί το Ιράν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός του Φεβρουαρίου προγραμματίζεται η σύγκληση της τριμερούς Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk