Πανούσης: «Αφού με παροτρύνει ο Πρωθυπουργός θα καταθέσω ονόματα στη Δικαιοσύνη»

Επιμένει στις καταγγελίες περί απειλής κατά της ζωής του από πολιτικούς που έχουν σχέση με τρομοκράτες

«Το γεγονός ότι δεν δέχτηκα ούτε ένα τηλεφώνημα από κυβερνητικό στέλεχος και συνεπώς ότι η κυβέρνηση σιώπησε έως τώρα από τις καταγγελίες ότι απειλείται η ζωή μου, αυτό πρέπει να προβληματίζει», ανέφερε μιλώντας στο «Βήμα» την Κυριακή το μεσημέρι ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, καθηγητής Γιάννης Πανούσης.

Επιμένει στις καταγγελίες περί απειλής κατά της ζωής του από «πολιτικούς που έχουν σχέση με τρομοκράτες» αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι:

* Μέλη της κυβέρνησης ήταν ενήμερα των καταγγελιών του.
* Αυτοί που τον απείλησαν δεν είναι ούτε υπουργοί, ούτε βουλευτές, αλλά ενεργά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.
* Ορισμένες από τις απειλές εναντίον του έγιναν εγγράφως και επωνύμως και έχουν παραδοθεί στον διοικητή της ΕΥΠ Ι. Ρουμπάτη, ο οποίος και αυτός είναι ενήμερος της όλης υπόθεσης.
* Δεν υπάρχουν απειλές από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που προσχώρησαν στο κόμμα του Π. Λαφαζάνη.
* Τον προβληματίζει το γεγονός ότι δεν υπήρξε έως το μεσημέρι της Κυριακής καμία αντίδραση εκ μέρους της κυβέρνησης.
* Την τελευταία απειλή κατά της ζωής του που δέχτηκε ήταν μόλις πριν από μία εβδομάδα, ενώ υπήρξε και την Κυριακή ανακοίνωση από γνωστό χώρο για τις καταγγελίες που έκανε, μία ανακοίνωση που στρέφεται εναντίον του «χωρίς να είμαι τώρα υπουργός», όπως λέει χαρακτηριστικά.
Ο κ. Πανούσης σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» κατήγγειλε σχέδιο φυσικής και πολιτικής εξόντωσής του:

«Πολιτικοί που έχουν σχέση με τρομοκράτες απειλούν τη ζωή μου. Το πόσο ψηλά κι ως πού μπορούν να φθάσουν εναντίον μου, τα έχω κατατεθειμένα σε συμβολαιογράφο, μήπως μου συμβεί κάτι», είπε συγκεκριμένα.

Οι αποκαλύψεις του πρώην υπουργού καθίστανται σημαντικές καθώς στο σχέδιο εναντίον του πρωταγωνιστούν, όπως λέει χαρακτηριστικά, όχι μόνο άνθρωποι του υποκόσμου, δηλαδή από τον χώρο των ποινικών και της τρομοκρατίας, αλλά και από κομματικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού αναφέρει ότι: «Οι καταγγελίες που διατυπώνει δημοσίως ο κ. Πανούσης είναι εξαιρετικά σοβαρές για να τις περιφέρει στα Μέσα Ενημέρωσης αντί να τις καταθέσει επισήμως και με κάθε λεπτομέρεια στη Δικαιοσύνη»

Ο κ. Πανούσης σχολιάζοντας στο Βήμα την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού αναφέρει: «Αν ο Πρωθυπουργός με παροτρύνει να καταθέσω στη Δικαιοσύνη ονόματα και απειλές που δέχτηκα ασφαλώς και θα το κάνω. Αλλά νομίζω ότι είναι λάθος του Μεγάρου Μαξίμου που σίγουρα δεν θέλει να δει να φιγουράρουν ονόματα που βρίσκονται στα πολιτικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως τα περισσότερα στοιχεία είναι εις γνώση του Πρωθυπουργού».

Νέα Δημοκρατία: Σκιές από τις καταγγελίες Πανούση

Την εκτίμηση ότι οι καταγγελίες Πανούση αφήνουν πολύ σοβαρές σκιές εξέφρασε η ΝΔ. Με ανακοίνωσή της, ζητά από τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει τη θέση του και από τη Δικαιοσύνη να διερευνήσει τις καταγγελίες.

Παράλληλα, έντονα προβληματισμένος για τις δημόσιες δηλώσεις του τέως υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι αναφορές που έκανε για τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με στελέχη που απειλούν ευθέως τη ζωή του γεννούν εντονότατο προβληματισμό. Η δε απάντηση της κυβέρνησης είναι ανεπαρκέστατη», ανέφερε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να επιληφθεί άμεσα και να διερευνήσει αυτές τις εξαιρετικές ανησυχητικές καταγγελίες.

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΝΔ έχει ως εξής:

«Τα όσα καταγγέλλει σήμερα ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Πανούσης για σχέσεις πολιτικών με τρομοκράτες για την κατάσταση στις φυλακές, αλλά και την Αστυνομία, αφήνουν πολύ σοβαρές σκιές.

»Ο Πρωθυπουργός υποχρεούται να ξεκαθαρίσει άμεσα τη θέση του και η Δικαιοσύνη να προχωρήσει ταχύτατα σε πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών του πρώην υπουργού».

Παρέμβαση της δικαιοσύνης ζητά το Ποτάμι

Να παρέμβει η Δικαιοσύνη αλλά και να τοποθετηθεί ο Αλέξης Τσίπρας ζητά με ανακοίνωσή του «Το Ποτάμι» σχετικά με τις συνταρακτικές αποκαλύψεις του Γιάννη Πανούση στο «Πρώτο Θέμα».

«Οι συνταρακτικές αποκαλύψεις του Γιάννη Πανούση, που ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη βρισκόταν διαρκώς στο στόχαστρο συγκεκριμένων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, συνιστούν μείζον θέμα για τη λειτουργία της δημοκρατίας.

Διαβάζοντας τα όσα αποκαλύπτει ο κ. Πανούσης αναρωτιέσαι αν ζεις σε μια ευρωπαϊκή χώρα ή σε χώρα που κάνουν κουμάντο μαφίες. Θεωρούμε αυτονόητη την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Καλούμε τον κ.Τσίπρα να πάρει θέση για όσα καταμαρτυρούνται και αφορούν τον ίδιο και στελέχη της κυβέρνησης του».

Επιστολή φίλων και αλληλέγγυων των Πυρήνων

Φίλοι και αλληλέγγυοι των «Πυρήνων της Φωτιάς» με επιστολή τους που δημοσιεύεται σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, σχολιάζοντας τα λεγόμενά του, κάνουν λόγο για «φαιδρότητες».

Η ανάρτηση των φίλων και αλληλέγγυων των Πυρήνων στο Indymedia, έχει ως εξής:

«ΜΕΤΑΓΩΓΕΣ- ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΤΥΠΟΥ Γ΄.

(Με φόντο τις δηλώσεις Πανούση)

Στις 6 Νοεμβρίου είχε καλεστεί από το δικαστήριο για την υπόθεση Χαλανδρίου (Σ.Π.Φ.) εμπρησμών (FAI) και 5 ληστειών τραπεζών, ως μάρτυρας του αναρχικού συντρόφου της Σ.Π.Φ. Γεράσιμου Τσάκαλου , ο κρατούμενος Ντούσκο Φάμπιο. Ο Ντούσκο μετήχθη από τις φυλακές Τρικάλων, που κρατούνταν, στις 5 Νοεμβρίου στις φυλάκές Κορυδαλλού. Δύο ώρες μετά τη μεταφορά του στον Κορυδαλλό και συγκεκριμένα στην Γ πτέρυγα «εμφανίστηκε» εκτάκτως χαρτί από την ελληνική αστυνομία που με εντολή εισαγγελέα εφετών έδινε οδηγίες για τη μεταφορά του στη ΓΑΔΑ και φύλαξή του εκεί λόγω « επικινδυνότητας»…Τελικά μεταφέρθηκε στο Μεταγωγών και την επόμενη μέρα στις 7 το πρωί κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε στο δικαστήριο.

Διατυπώθηκε αίτημα στην δίκη να καταθέσει στην επόμενη συνεδρία, λόγω των συνεχών και εξοντωτικών του μεταγωγών, κάτι το οποίο δεν έγινε δεκτό. Ο Ντούσκο δήλωσε στο δικαστήριο ότι είναι περήφανος για την φιλία του με τους Πυρήνες της Φωτιάς και αποχώρησε…

Λίγους μήνες μετά από τη μαζική απεργία πείνας των πολιτικών κρατουμένων και την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ΄, σχεδόν τίποτα δεν έχει αλλάξει. Ειδικές συνθήκες κράτησης, απομόνωσης μέχρι και αιφνιδιαστικές απαγωγές-μεταγωγές κρατουμένων προς τη ΓΑΔΑ και το Μεταγωγών. Με λίγα λόγια καταργήθηκε ο ειδικός χώρος Γ΄ στις φυλακές του Δομοκού, όμως το νομοσχέδιο για τις φυλακές τύπου Γ΄ στην πλειοψηφία των άρθρων εξακολουθεί να ισχύει (βλέπε φύλαξη κρατουμένων σε αστυνομικά κτίρια με σκοπό την απομόνωσή τους από άλλους κρατούμενους).

Κι όλα αυτά με φόντο τις νέες προκλητικές δηλώσεις Πανούση για σχέσεις «τρομοκρατών»- πολιτικών που δήθεν «αποσκοπούν στην ηθική και φυσική του εξόντωση». Η δημοσιογραφική διαχείριση της φαιδρότητας των λεγομένων Πανούση σε συνδυασμό με τις αστυνομικο-δικαστικές απαγωγές- μεταγωγές κρατουμένων, αποδεικνύουν για πολλοστή φορά τα επικοινωνιακά παιχνίδια και τα κατασταλτικά πειράματα που γίνονται στις πλάτες των κρατουμένων.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το νέο αυστηροποιημένο εσωτερικό μοντέλο διαχείρισης των φυλακών Κορυδαλλού. (Επιπλέον εσωτερικές απαγορεύσεις στην καθημερινότητα των κρατουμένων), καθώς και η αποσιώπηση της μεγάλης κινητοποίησης που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες τόσο στις αντρικές φυλακές Κορυδαλλού όσο και στις γυναικείες …

Οι τοίχοι των φυλακών δεν κρύβουν την ασχήμια τους

Οι κρατούμενοι δεν είναι μόνοι τους

Νίκη στον αγώνα τους

Να σταματήσουν οι εκδικητικές μεταγωγές- απαγωγές.

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους

Υ.Γ. Τις στιγμές που γραφόταν αυτό το κείμενο, πληροφορηθήκαμε πως απορρίφτηκε η αίτηση της Εύης Στατήρη για άρση των φασιστικών περιοριστικών όρων που της έχουν επιβληθεί…

Το σιδερένιο φασιστικό κράτος της αριστερής απόχρωσης του Σύριζα , συνεχίζει να επελαύνει…».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk