«Κύριε σμηναγέ, τα φτερά σας σκεπάζουν τη χώρα και το λαό μας»

Ισως ήταν η πρώτη φορά που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος έδειχνε

Ισως ήταν η πρώτη φορά που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος έδειχνε (και μάλιστα σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση) τόσο συγκινημένος. Μόλις είχε μιλήσει μέσω ασυρμάτου με τον σμηναγό (Ι) της Πολεμικής Αεροπορίας Λουκά Θεοχαρόπουλο, που εκείνη την ώρα πετώντας πάνω από την πόλη απεύθυνε το μήνυμα: «Καλημέρα Θεσσαλονίκη! Το ΟΧΙ συμβολίζει την ενότητα και την αποφασιστικότητα των Ελλήνων. Παραμένουμε δυνατοί και περήφανοι ακολουθώντας τα χνάρια των προγόνων μας, ας ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία». Λόγια καθαρά, ενωτικά που έβγαιναν στον αέρα από ένα νεαρό σμηναγό της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους.

Ο κ. Παυλόπουλος, πήρε τον ασύρματο και απευθύνθηκε προς τον σμηναγό: «Κύριε σμηναγέ, τα φτερά σας σκεπάζουν τη χώρα και το λαό μας, να είστε υπερήφανοι για την αποστολή σας. Ο Θεός μαζί σας…» του είπε, την ώρα που το F-16 βαμμένο με την ελληνική σημαία και με τα χρώματα του «Δία» έφευγε από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό τη βάση του, στην Σούδα. Η αποστολή εξύψωσης του ηθικού του ταλαιπωρημένου λαού μας εξετελέσθη πλήρως. Ο κόσμος όρθιος χειροκροτούσε, συγκινημένος. Το ίδιο έκαναν και όσοι παρακολουθούσαν την επίδειξη από την εξέδρα των επισήμων
.
Όπως εξετελέσθη η αποστολή και πέρυσι την ίδια ημέρα και πάλι στη Θεσσαλονίκη, στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Ηταν τότε ένας άλλος σμηναγός, χειριστής F-16, o Σωτήρης Στράλης, ο οποίος πέρα από ακροβατικό πιλοτάρισμα, απηύθηνε και αυτός ένα μήνυμα που έγινε αμέσως σλόγκαν: «Ελληνες, χρόνια πολλά, σηκώστε το κεφάλι ψηλά».
Ο σμηναγός Λουκάς Θεοχαρόπουλος, 35 ετών με περισσότερες από 1400 ώρες πτήσης στο ενεργητικό του (από τις οποίες οι 1.100 στα F-16 block 52) εντυπωσίασε με τους επικίνδυνους, κλειστούς και άλλους ελιγμούς που έκανε, με τα «οχτάρια» στο αέρα την ώρα που δεχόταν τα 9 G’s. Εχει πάρει μέρος, μαζί με τους υπόλοιπους πιλότους της ομάδας επιδείξεων σε πολλές αεροπορικές επιδείξεις στο εξωτερικό τιμώντας την Πολεμική Αεροπορία και κατ΄επέκταση την Ελλάδα. Οι πιλότοι των επιδείξεων βρίσκονται επίσης καθημερινά στο Αιγαίο, αντιμέτωποι με τους εναέριους εισβολείς, προστατεύοντας τον εθνικό ενάεριο χώρο.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk