Παναγιώτης Κουρουμπλής: «Θέλω 300 εκατ. ευρώ από το φάρμακο»

«Ή θα αυξηθεί κατά 20% το rebate ή θα μειωθούν κατά 20% οι τιμές των φαρμάκων. Προσδοκώ 300 εκατ. ευρώ από εκεί και άλλα 500 εκατ. ευρώ από τις κλινικές μελέτες.

«Ή θα αυξηθεί κατά 20% το rebate ή θα μειωθούν κατά 20% οι τιμές των φαρμάκων. Προσδοκώ 300 εκατ. ευρώ από εκεί και άλλα 500 εκατ. ευρώ από τις κλινικές μελέτες. Δεν είναι δυνατόν η Πορτογαλία να κερδίζει 1 δισ. ευρώ από τις κλινικές μελέτες και η Ελλάδα μερικές δεκάδες εκατομμύρια» δηλώνει μιλώντας στο «Βήμα» ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Ο υπουργός Υγείας δείχνει αποφασισμένος να… σπάσει αβγά και βεβαίως να «νοικοκυρέψει» διάφορες υπηρεσίες. «Το ΤΑΙΠΕΔ έχει κάνει μεγάλα εγκλήματα» λέει αναφερόμενος στο ενοίκιο ύψους 3,5 εκατ. ευρώ που υποχρεούται να δίνει τον χρόνο το Ελληνικό Δημόσιο προκειμένου να συντηρεί και δεύτερο κτίριο του υπουργείου επί της οδού Κηφισίας στο Μαρούσι. «Ολα αυτά θα τα αλλάξουμε» επιμένει ο υπουργός. Πρώτη κίνηση πάντως είναι να φύγει, ακόμη και εντός της εβδομάδας, το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) από το κτίριο της Κηφισίας. Οι υπηρεσίες του θα μεταφερθούν στο κτίριο όπου στεγάζεται το ΕΚΑΒ, επί της οδού Μεσογείων.
Επίσης ανακοινώνει ότι θα ξεμπλοκάρει τη διαδικασία για τον διορισμό 1.000 γιατρών στο ΕΣΥ (από παλαιούς διαγωνισμούς που είναι σε εκκρεμότητα). Στους άμεσους στόχους του είναι επίσης η ενίσχυση του νοσηλευτικού και του παραϊατρικού προσωπικού των νοσοκομείων, καθώς και του προσωπικού του ΕΚΑΒ τόσο στην Αθήνα όσο και στην Περιφέρεια.
Σημειώνεται ότι ο κ. Κουρουμπλής θα ασχολείται αποκλειστικά ο ίδιος με το Φάρμακο και τον ΕΟΠΥΥ. Μάλιστα είναι της άποψης ότι στο τιμόνι του ΕΟΠΥΥ δεν πρέπει να τοποθετηθεί γιατρός και εν γένει υγειονομικός αλλά οικονομολόγος με «βαριές» περγαμηνές.
Μεγάλο και βαρύ χαρτοφυλάκιο αναλαμβάνει και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός. Θα είναι αρμόδιος – και ως νοσοκομειακός γιατρός – για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, τις μονάδες του ΠΕΔΥ (πρωτοβάθμια), την Ψυχική Υγεία και τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ).

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk