Λουράντος: Αναγκαία η κάλυψη του εμβολίου κατά του μηνιγγιτοδόκοκκου

Την αναγκαιότητα μερικής ή ολικής κάλυψης του εμβολίου κατά του μηνιγγιτοδόκοκκου από τον ΕΟΠΥΥ, για λόγους προστασίας της Δημοσίας Υγείας τονίζει με έγγραφο του προς τον Υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και τις διοικήσεις του ΕΟΠΥΥ και του ΕΟΦ, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Χανίων. Αφορμή στάθηκαν τα τελευταία δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα μηνιγγίτιδας στον νομ

Την αναγκαιότητα μερικής ή ολικής κάλυψης του εμβολίου κατά του μηνιγγιτοδόκοκκου από τον ΕΟΠΥΥ, για λόγους προστασίας της Δημοσίας Υγείας τονίζει με έγγραφο του προς τον Υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και τις διοικήσεις του ΕΟΠΥΥ και του ΕΟΦ, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Χανίων. Αφορμή στάθηκαν τα τελευταία δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα μηνιγγίτιδας στον νομό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κωνσταντίνο Λουράντο, «ο εμβολιασμός του πληθυσμού είναι πολύ σοβαρό ζήτημα, γιατί έχει άμεση σχέση με την πρόληψη από την οποία μπορούν να επέλθουν σημαντικές οικονομίες κλίμακας προς όφελος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ασφαλισμένων».
Ο πρόεδρος του ΠΦΣ σημείωσε πως το φαρμακείο επιτελεί σημαντικό έργο στον τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, παρέχοντας μη κοστολογημένες υπηρεσίες, εξοικονομώντας σημαντικά ποσά στο σύστημα υγείας.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk