Ο διάσημος οσκαρικός ηθοποιός Τομ Χανκς μπορεί πλέον να δηλώνει και συγγραφέας. Εκλεισε συμφωνία για να εκδώσει μία σειρά διηγημάτων εμπνευσμένος από την αγάπη του για τις γραφομηχανές.

«Συλλέγω γραφομηχανές χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο από 1978 και στη συλλογή μου υπάρχουν κομμάτια από τη δεκαετία του ΄30 ως και το ΄90. Οι ιστορίες δεν είναι για τις γραφομηχανές αλλά ίσως να αναφέρονται σε κάτι που γράφτηκε σε κάποια από αυτές τις γραφομηχανές», ανέφερε ο 58χρονος σήμερα Χανκς.

Ο εκδοτικός οίκος Alfred A. Knopf ανακοίνωσε τα νέα για τα εικονογραφημένα διηγήματα του Χανκς, χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες για τους οικονομικούς όρους της συμφωνίας ή τις ημερομηνίες έκδοσης.

Το πρώτο βήμα πάντως, στη συγγραφική δραστηριότητα ο Χανκς το έχει ήδη κάνει με ένα έργο μυθοπλασίας με τίτλο «Alan Bean Plus Four», το οποίο δημοσιεύθηκε στο περιοδικό New Yorker.

Σε άρθρο του πρόσφατα στους New York Times έγραψε χαρακτηριστικά: «Η χαρά της επαφής στο να πληκτρολογείς με τη μέθοδο της παλιάς σχολής είναι ασύγκριτη σε σχέση με ότι μπορείς να πάρεις από ένα λαπτοπ».

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου από τους New York Times γιατί γράφει ιστορίες φαντασίας έπειτα από μία επιτυχημένη καριέρα στην ηθοποιία, ο Χανκς απάντησε: «Περιτριγυριζόμουν από παραμυθάδες όλη μου τη ζωή, σαν ενθουσιώδης μαθητής, τώρα θέλω να πω σε κάποιον τις δικές μου».

Ο Χανκς απέσπασε το πρώτο του Οσκαρ ερμηνείας για τον συγκλονιστικό ρόλο του στο δράμα «Φιλαδέλφεια» το 1994, ενώ έναν χρόνο αργότερα ακολούθησε και δεύτερο βραβείο για την ταινία «Forrest Gump».

Πρόσφατα ανέπτυξε εφαρμογή για τα iPad η οποία δίνει στην ταμπλέτα την αίσθηση της γραφομηχανής. ΤοHanx Writer μάλιστα ήταν τον Αύγουστο πρώτο σε πωλήσεις στο διαδικτυακό κατάστημα εφαρμογών της Apple.