Ντινόπουλος: Όχι σε απολύσεις μέσω ενδοδημοτικής κινητικότητας

Διαβεβαίωση ότι δεν θα γίνουν απολύσεις μεταξύ των υπαλλήλων που θα συμμετάσχουν στην ενδοδημοτική κινητικότητα παρείχε ο υπουργός Εσωτερικών Αργ. Ντινόπουλος, μετά τη συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΠΟΕ- ΟΤΑ. Ο κ. Ντινόπουλος τόνισε ότι το πρόγραμμα της ενδοδημοτικής κινητικότητας πρέπει να προχωρήσει.

Την διαβεβαίωση του ότι δεν θα γίνουν απολύσεις μεταξύ των υπαλλήλων που θα συμμετάσχουν στην ενδοδημοτική κινητικότητα παρείχε ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, μετά τη συνάντηση του με αντιπροσωπεία της ΠΟΕ- ΟΤΑ. Ο κ. Ντινόπουλος τόνισε ότι το πρόγραμμα της ενδοδημοτικής κινητικότητας πρέπει να προχωρήσει.

Η δήλωση του υπουργού Εσωτερικών ήρθε ως απάντηση σε σχόλιο του προέδρου της ΠΟΕ- ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλου, ο οποίος επισήμανε για άλλη μια φορά τις αμφιβολίες της συνδικαλιστικής οργάνωσης όσον αφορά στη μη σύνδεση της ενδο-δημοτικής κινητικότητα με απολύσεις.

Ο κ. Μπαλασόπουλος τόνισε πως δεν υπάρχει σαφής δέσμευση από την πλευρά της κυβέρνησης ότι δεν θα γίνουν απολύσεις και ο υπουργός Εσωτερικών δεσμεύθηκε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις.

Αφορικά με την αξιολόγηση, ο κ. Ντινόπουλος επισήμανε ότι αποτελεί ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει η αξιολόγηση. Συμπλήρωσε ότι υπάρχουν αποκλίσεις, αλλά αναζητούνται οι συγκλίσεις.

Ο κ. Μπαλασόπουλος, από την πλευρά του, σχολιάζοντας και τη σημερινή δικαστική απόφαση (που το Πρωτοδικείο έκρινε παράνομη για τυπικούς λόγους την κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, κατά της οποίας προσέφυγε το ελληνικό Δημόσιο εκπροσωπούμενο από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης) δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους και δεν πρόκειται να επηρεαστούν από καμία δικαστική απόφαση.

Η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ήταν το τρίτο θέμα που συζήτησαν οι δύο πλευρές. Όπως επισημάνθηκε, οι δυο πλευρές έχουν προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και η υπογραφή της αναμένεται τις ερχόμενες ημέρες

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk