ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

500 γρ. πατάτες, σε κύβους

300 γρ. κολοκύθια, σε ροδέλες

250 γρ. λουκάνικο της αρεσκείας σας, σε ροδέλες

4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

8 αβγά {{{ moto }}}

½ κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. πιπέρι

½ κ.γ. αποξηραμένο δυόσμο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες

4 κ.σ. μαλακή μυζήθρα, για το σερβίρισμα

4-8 φύλλα φρέσκου δυόσμου, για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Στρώνουμε ένα ταψάκι στρογγυλό, διαμέτρου 26 εκ., με μια λαδόκολλα, φροντίζοντας ώστε οι άκρες της να προεξέχουν από τα τοιχώματα. Σκορπίζουμε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα λουκάνικα, περιχύνουμε με το λάδι και ανακατεύουμε, ώστε να λαδωθούν όλα τα υλικά. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν οι πατάτες.

Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αβγά, αλατοπιπε-ρώνουμε και προσθέτουμε τον δυόσμο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Βγάζουμε το ταψάκι από τον φούρνο, ανακατεύουμε τα λαχανικά και τα λουκάνικα και περιχύνουμε με το μείγμα των αβγών. Ξαναβάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η ομελέτα στο κέντρο.

Βγάζουμε την ομελέτα ανασηκώνοντας τις άκρες της λαδόκολλας, την ακουμπάμε σε μια πιατέλα, αφαιρούμε το χαρτί τραβώντας το προσεκτικά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μαλακή μυζήθρα και φρέσκο δυόσμο.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014.