Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που χτύπησε καθαρίστρια στο κεφάλι

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε την Παρασκευή ο αστυνομικός των ΜΑΤ που εμφανίζεται σε βίντεο να χτυπά με γροθιά στο κεφάλι, από πίσω, καθαρίστρια στα επεισόδια έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε την Παρασκευή ο αστυνομικός των ΜΑΤ που εμφανίζεται σε βίντεο να χτυπά με γροθιά στο κεφάλι, από πίσω, καθαρίστρια στα επεισόδια έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Ο αστυνομικός εντοπίστηκε έπειτα από την έρευνα που έγινε στα ΜΑΤ, με αφορμή το βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, στο οποίο φαίνεται την ώρα που χτυπάει την καθαρίστρια.

Σε βάρος του διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Σε δήλωσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιαςανέφερε: «Δεν θα ανεχτώ συμπεριφορές που προσβάλουν το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι αρχές της ισονομίας, της ισοπολιτείας και του Κράτους Δικαίου θα πρέπει να είναι από όλους σεβαστές.

» Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου, δεσμεύτηκα ότι θα σταθώ δίπλα στους αστυνομικούς, αρωγός και συνεργάτης τους σε κάθε νόμιμη ενέργειά τους. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν θα ανεχτώ συμπεριφορές που προσβάλλουν το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας και πλήττουν τη σχέση εμπιστοσύνης αστυνομικών και πολιτών».

ΔΗΜΑΡ: Οφείλουμε μία συγγνώμη

«Αντιμέτωπες με την ανεργία και την ανέχεια, χωρίς δουλειά και προοπτική, οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών έρχονται πλέον καθημερινά πρόσωπο με πρόσωπο και με τον αυταρχισμό των ΜΑΤ» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.

Στην ίδια ανακοίνωση επίσης τονίζεται ότι «η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία των αρμοδίων υπουργείων οφείλουν, πέραν των πειθαρχικών διώξεων και των όποιων ΕΔΕ, για χρήση αστυνομικής βίας, μια συγγνώμη σε αυτές τις εργαζόμενες γυναίκες για τη μεταχείριση που τους επεφύλαξε συνολικά η Πολιτεία».

Βούλτεψη: Δεν μπορούμε να μιλάμε για χώρα βίας

«Γίνεται έρευνα και θα πάρουμε τα αποτελέσματα… Έχουμε περιστατικά, αλλά σε σχέση με τον όγκο των διαδηλώσεων και της κρίσης δεν μπορούμε να μιλάμε για χώρα βίας. Θεωρώ πάρα πολύ μεγάλο λάθος και πολύ μεγάλη δυσφήμηση για την πατρίδα μας ένα-δύο καταδικαστέα και μαύρα περιστατικά να στέλνουν έξω το μήνυμα ότι η πατρίδα μας είναι μία χώρα όπου υπάρχει καταστολή και βία» δήλωσε στο ραδιοσταθμό Real η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε, απαντώντας στην ερώτηση περί επικοινωνιακής και πολιτικής ζημιάς, πως «τα 2,5 εκατ. Ελλήνων που παίρνουν 4,5 εκατ. συντάξεις, οι οποίες έχουν περικοπεί, δεν έχουν τη δυνατότητα να βγουν στον δρόμο και να προκαλέσουν αυτή την επικοινωνιακή ζημιά… Η βία είναι ξένη προς τον πολιτισμό μας, προς τη δημοκρατία μας. Δεν το συζητώ…».

Η κ. Βούλτεψη πρόσθεσε επίσης ότι «έχουν γίνει στη χώρα, από τον Μάιο του 2012, που υπεγράφη το πρώτο μνημόνιο μέχρι σήμερα, πάνω από 20.000 διαδηλώσεις. Βέβαια, αυτά που προβάλλονται είναι τα συγκεκριμένα περιστατικά βίας. Η αλήθεια είναι όμως ότι η Αστυνομία έχει ανταποκριθεί. Σκεφτείτε, σε όλη τη χώρα 20.000 διαδηλώσεις, όλη ημέρα να διατίθενται πάνω από 150 χιλιάδες αστυνομικοί…».

Κοινωνία
Σίβυλλα
  • Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk