Τώρα που έκατσε η σκόνη από τις τριπλές εκλογές του Μαΐου, τώρα που έπεσαν οι τόνοι της αντιπαράθεσης του τεχνητού διπολισμού, τώρα που σώπασαν οι κραυγάζοντες από κάθε πλευρά, ας σοβαρευτούμε και ας σκεφτούμε τι είναι πραγματικά καλό για την πατρίδα μας με βάση τα μηνύματα που έστειλε προς όλους ο λαός.
Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα. Για να είναι σταθερή χρειάζεται κυβερνησιμότητα. Για να μπορεί να κυβερνηθεί όμως, ιδίως υπό τις παρούσες συνθήκες, χρειάζεται τον προοδευτικό πόλο. Με άλλα λόγια, η χώρα έχει ανάγκη από προοδευτική σταθερότητα και όχι από στασιμότητα ή πισωγυρίσματα. Το ΠαΣοΚ και η Κοινοβουλευτική του Ομάδα κουβαλούν ένα τεράστιο φορτίο εδώ και χρόνια, με τεράστιο κόστος που θα λύγιζε τον καθένα. Αντέχουμε όμως γιατί είμαστε δύναμη ευθύνης και αλήθειας. Αντέχουμε γιατί ξέρουμε ότι εκπροσωπούμε το πλειοψηφικό ρεύμα στην ελληνική κοινωνία, την Κεντροαριστερά της ευθύνης και της αλήθειας.
Δεν χαϊδεύουμε αφτιά, δεν λέμε μισόλογα, δεν υποσχόμαστε παραδείσους, δεν αποφεύγουμε τα δύσκολα. Οποτε το κάναμε αυτό στο παρελθόν πληγώσαμε την πατρίδα. Οσοι το κάνουν σήμερα δεν την πληγώνουν απλώς, αλλά την καταστρέφουν. Γι’ αυτό τους θέλουμε όλους μαζί μας. Ολους όσοι νιώθουν ότι ανήκουν στο πλειοψηφικό ρεύμα του ελληνικού λαού, στη μεγάλη οικογένεια της σύγχρονης Κεντροαριστεράς, όλους όσοι μοιράζονται τα οράματα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.
Δεν είναι καιρός για προσωπικές κόντρες, ηγεμονισμούς, μικρομεγαλισμούς, εγωισμούς και αγκυλώσεις. Η Ιστορία έχει αποδείξει ότι όποτε ενωθήκαμε βγήκαμε νικητές. Η εξαγγελία από τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ Ευ. Βενιζέλο του ιδρυτικού συνεδρίου της παράταξης τον Οκτώβρη αποτελεί το ιστορικό αμόνι πάνω στο οποίο θα αξιολογηθούμε όλοι.
Και τους θέλουμε όλους! Θέλουμε και τη Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα του Λοβέρδου, θέλουμε και τη Δυναμική Ελλάδα του Μόσιαλου, θέλουμε και τους 58 οραματιστές, θέλουμε και τα αδέλφια μας της ΔΗΜΑΡ, θέλουμε και τη φρεσκάδα των συμπολιτών μας από το Ποτάμι, θέλουμε και την ευαισθησία των Οικολόγων, θέλουμε και όσους απογοητεύσαμε και πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ, θέλουμε και όσους φοβήθηκαν και πήγαν στη ΝΔ, θέλουμε και όσους κουράσαμε και έμειναν στα σπίτια τους. Τους θέλουμε όλους μαζί μας γιατί είμαστε η Κεντροαριστερά της ευθύνης. Και είμαστε μεγάλη παράταξη μόνο όταν είμαστε ενωμένοι.
Ο κ. Γιάννης Μανιάτης είναι υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ