Πτώση 37% κατέγραψε την πενταετία 2009-2013 ο τζίρος της αγοράς τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα, επιστρέφοντας στα επίπεδα του 2004.

Σύμφωνα με την Έκθεση Πεπραγμένων της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) που κατατέθηκε χθες Τρίτη στη Βουλή ο κύκλος εργασιών τυχερών παιχνιδιών (ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, Διεύθυνση Κρατικών Λαχείων και καζίνο) το 2013 διαμορφώθηκε στα 5,49 δισ. ευρώ, έναντι 8,73 δισ. ευρώ το 2009. Τα έσοδα εξαιρουμένων των κερδών των νικητών υποχώρησαν το 2013 στο 1,55 δισ. ευρώ έναντι 2,539 δισ. ευρώ το 2009 (-38,7%).

Αν και η οικονομική κρίση κατέφερε σημαντικό πλήγμα στην ελληνική αγορά τυχερών παιχνιδιών αυτή παραμένει μια από τις μεγαλύτερες στην ΕΕ και καταλαμβάνει την 9η θέση μεταξύ των 28 αγορών της ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων θα λάβει μέσα στους επόμενους μήνες πρόσθετες πρωτοβουλίες για την καλύτερη εποπτεία της αγοράς.

Σε αυτές μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται:

  • Η εκπόνηση κανονισμών διεξαγωγής και ελέγχου των παιγνίων του ΟΠΑΠ.
  • Η ρύθμιση της αγοράς των παιχνιδομηχανών (VLTs) με την τροποποίηση των κειμένων διατάξεων και τη θέσπιση νέων νομοθετικών ρυθμίσεων.
  • Η κατάρτιση πληροφοριακού συστήματος εποπτείας και ελέγχου στο οποίο θα συνδέονται υποχρεωτικά τα κεντρικά πληροφοριακά συστήματα των κατόχων των αδειών διεξαγωγής τυχερών παιγνίων.