Βουτιά στη γνώση

Είναι βιβλιοθήκη και είναι δίπλα στη θάλασσα. Με την άμμο στα πόδια, οι επισκέπτες του Thalatta Seaside Hotel στην παραλία της Αγίας Αννας στη Bόρεια Εύβοια διαλέγουν το σύγγραμμα που προτιμούν και βυθίζονται στις σελίδες του δίπλα από εκεί που σκάει το κύμα. Από μυθιστορήματα μέχρι ενημερωτικά περιοδικά και από συλλογές ποιημάτων μέχρι διηγήματα, δεκάδες τίτλοι – θέλει να φιλοξενήσει χίλιους – τρυπώνουν σε εσοχές και πιάνουν μια θέση στο μικρό τείχος που υψώνεται στο τέλος της αμμουδιάς.

«Σε αντίθεση με τις κοινές βιβλιοθήκες σκοπός ήταν να δημιουργηθεί ένας κοινόχρηστος χώρος ανάγνωσης, ανάπαυσης και αίσθησης του ιδιαίτερου τοπίου στο οποίο βρίσκεται», λέει ο Αρης Γιαννόπουλος των WoArchitects, ο οποίος έβαλε την υπογραφή του στην πρώτη παραλιακή βιβλιοθήκη ξενοδοχείου, ενώ ο Δημήτρης Ντόκορος, ιδιοκτήτης της μονάδας-μέλους των Small Luxury Hotels που απευθύνεται κυρίως σε οικογένειες, εξηγεί ότι πρωταρχικός στόχος τους ήταν ο επισκέπτης να διαβάζει το αγαπημένο βιβλίο του μαζί με την οικογένειά του, έχοντας τα πόδια του στην άμμο. «Θεωρούμε ότι προσφέρουμε στους βιβλιόφιλους μια εμπειρία απλή στη σύλληψή της που κανείς δεν είχε αποφασίσει να επενδύσει σε αυτή», λέει χαρακτηριστικά.
Οι πιο έμπειροι, που θα επιλέξουν εφέτος το ξενοδοχείο για τις διακοπές τους, θα κληθούν να πάρουν μαζί τους ένα βιβλίο από το σπίτι τους, το οποίο στη συνέχεια θα αφήσουν στη νέα beach library του Thalatta συμβάλλοντας στον εμπλουτισμό της. Το καλύτερο; Μετά το τέλος της σεζόν τα βιβλία θα δοθούν στα σχολεία της περιοχής.
Περισσότερα στο www.thalattahotel.gr
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
BHMAgazino
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk