Την εκτίμηση ότι εάν από τα αποτελέσματα της κάλπης προκύψει εικόνα ανατροπής, η χώρα θα πρέπει να προετοιμαστεί για εθνικές εκλογές εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 την Παρασκευή.{{{ audio1 }}}

Ο Αδωνις Γεωργιάδης απέφυγε να διευκρινίσει τα εκλογικά ποσοστά που θα αντικατοπτρίζουν αυτήν την εικόνα πολιτικής ανατροπής, περιοριζόμενος να σημειώσει ότι όταν βγει το αποτέλεσμα θα το καταλάβουμε.

«Όποιοι δεν θέλουν περιπέτειες θα πρέπει να το γνωρίζουν αυτό· όσοι θέλουν να συνεχίσει η χώρα στο δρόμο της σταθερότητας, να έχουν δουλειά ή να βρουν δουλειά…» επισήμανε και διατύπωσε μια σειρά γεγονότων (κατάρρευση τραπεζών, χρηματιστηρίου κλπ) τα οποία κατά την εκτίμησή του θα συμβούν εάν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο καθένας μας, σαν πολίτης που θα πάει στις κάλπες, θα πρέπει να ξέρει ότι οι ευρωεκλογές έχουν πολιτικό διακύβευμα και μπορεί να τιναχθούν όλα στον αέρα. Αναλόγως πού θα ρίξει την ψήφο του θα κριθεί εάν θα συνεχίσουμε στο δρόμο της σταθερότητας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αδ.Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 23 Μαΐου ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για τις ευρωεκλογές.

Για τις εκλογές της Κυριακής

«Έχω την εντύπωση ότι αν οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιωθούν, ότι θα έχουμε σοβαρότερα θέματα από το να σας κάνω ένα δείπνο. Θα σας το κάνω, γιατί πληρώνω πάντα τα στοιχήματά μου (σ.σ.: ότι θα κερδίσει τις ευρωεκλογές η Ν.Δ.). Αρκεί να το κάνουμε γρήγορα, για να το πληρώσουμε σε ευρώ και όχι σε δραχμές, διότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το κόμμα του έχουν αναγορεύσει τις ευρωεκλογές σε δημοψήφισμα και το ξέρουν όλοι αυτό. Δεν θα έπρεπε να είναι, αλλά κακώς ή καλώς – κακώς κατά τη γνώμη μου – είπε «ψηφίζουμε στις 25 και στις 26 φεύγουν». Αυτό είναι το κεντρικό σύνθημα του κ. Τσίπρα. Ωραία, τι σημαίνει αυτό; Ότι ο Fitch που μας αναβάθμισε χθες και αυτό σημαίνει από τον κόσμο φθηνότερο χρήμα, διότι θα πέσουν τα επιτόκια των τραπεζών, τη Δευτέρα θα μας υποβαθμίσει ξανά, αν έχει χάσει η Ν.Δ. και θα αυξηθούν έτσι τα επιτόκια και θα δυσκολέψει το ότι θα γυρίσει η ελληνική οικονομία.

Το βράδυ της Κυριακής θα έχουμε μια εικόνα. Είναι εικόνα ανατροπής; Δεν μπορούμε να υποκρινόμαστε τότε ότι δεν την είδαμε και νομίζω ότι κανένας μας και κυρίως ο ίδιος ο Σαμαράς, ο οποίος έχει αποδείξει ότι είναι υπεύθυνος άνθρωπος, θα βάλει τη χώρα σε περιπέτεια μόνο και μόνο επειδή είναι γαντζωμένος στην καρέκλα. Επειδή τον άκουσα χθες στα Γιάννενα, νομίζω ότι ήταν ξεκάθαρος: είπε ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή είναι ατύχημα που δεν πρέπει να συμβεί στη χώρα. Αν το αποτέλεσμα της κάλπης είναι αποτέλεσμα ανατροπής, από Δευτέρα ετοιμαστείτε για εθνικές εκλογές. Απλά και ήρεμα. Τη γνώμη μου λέω. Είμαι πολύ προσεκτικός, δεν μιλάω αν χάσει η Ν.Δ. Μιλάω για εικόνα ανατροπής. Το έθεσε ο κ. Τσίπρας αυτό, όχι εμείς. Και επειδή είναι τελευταία μέρα της προεκλογικής περιόδου, θέλω να εκπέμψω ένα μήνυμα: ότι καθένας μας, σαν πολίτης, όταν θα πάει στις κάλπες την Κυριακή, θα πρέπει να ξέρει ότι οι εκλογές και ιδίως οι ευρωεκλογές έχουν ένα διακύβευμα: είναι ότι πήραμε τη χώρα με τα σπρεντ στις 3.000 μονάδες και την έχουμε στις 480. Πήραμε τη χώρα σε ύφεση και τώρα έχουμε 1,1% (ανάπτυξη). Πήραμε τη χώρα εκτός αγορών και τώρα την έχουμε εντός. Πήραμε τη χώρα με 12 εκατ. τουρίστες και τώρα έχουμε 20 εκατ. Πήραμε τις τράπεζες έτοιμες να κλείσουν και τώρα τις έχουμε ανακεφαλαιοποιημένες και ισχυρές. Όλα αυτά, μπορούν να τιναχθούν στον αέρα την Κυριακή. Ο καθένας μας θα μπει στο παραβάν την Κυριακή και θα κλείσει την κουρτίνα και όταν θα έχει στα χέρια του το χαρτάκι θα ξέρει: ο λόγος του πού θα το ρίξει, θα κρίνει εάν αυτά θα συνεχιστούν για να βγούμε από τον εφιάλτη ή τη Δευτέρα θα αρχίσουν να ανεβαίνουν τα σπρεντ, να πέφτει το Χρηματιστήριο, να πέφτουν οι τράπεζες, να ακυρώνουν οι τουρίστες κρατήσεις, να λένε οι ξένοι ότι έχουμε νέα κρίση στην Ελλάδα. Αυτό αποφασίζουμε την Κυριακή. Η χώρα έχει φτάσει στην πηγή και ο μόνος που μπορεί να μας εμποδίσει αυτή τη στιγμή είναι ο νέος Γιώργος Παπανδρέου, σε νέα βερσιόν, που τον άκουγα χθες στην ομιλία του στην Ομόνοια και μου είχε σηκωθεί η τρίχα.»