Η ΚΟΑ δεν «κακόπεσε»…

Αλλαγή σκυτάλης πριν από λίγες ημέρες στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών με τον αρχιμουσικό Στέφανο Τσιαλή (φωτογραφία) να διαδέχεται τον ομότεχνό του Βασίλη Χριστόπουλο.

Αλλαγή σκυτάλης πριν από λίγες ημέρες στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών με τον αρχιμουσικό Στέφανο Τσιαλή (φωτογραφία) να διαδέχεται τον ομότεχνό του Βασίλη Χριστόπουλο. Η εν λόγω εξέλιξη προκάλεσε ποικίλα σχόλια: ορισμένοι τη θεώρησαν άδικη επισημαίνοντας τα επιτεύγματα του 39χρονου απερχόμενου καλλιτεχνικού διευθυντή. Η αλήθεια είναι ότι ο Βασίλης Χριστόπουλος πέτυχε σημαντικά πράγματα με την ΚΟΑ και αυτό είναι κάτι το οποίο αναγνωρίζεται πανταχόθεν. Αντιμετώπισε σoβαρές δυσκολίες – ο ίδιος τις επισήμανε επανειλημμένως – αλλά κατόρθωσε να κάνει βήματα μπροστά. Μέσα από αυτό το πρίσμα θα περίμενε κάποιος, πράγματι, την ανανέωση της θητείας του…
Από την άλλη πλευρά, ουδείς εκ των παροικούντων την Ιερουσαλήμ μπορεί να υποστηρίξει ότι με την επιλογή του Στέφανου Τσιαλή η ΚΟΑ «κακόπεσε». Ο 50χρονος μαέστρος έχει να επιδείξει πλούσιο βιογραφικό που περιλαμβάνει αξιόλογη δραστηριότητα στον κεντροευρωπαϊκό, κυρίως χώρο, έχει διευθύνει ορχήστρες σε ολόκληρο τον κόσμο, διαθέτει διοικητική εμπειρία και όσοι τον γνωρίζουν από κοντά μιλούν για έναν άνθρωπο ευγενή, με άποψη, ο οποίος μπορεί να εμπνεύσει τους μουσικούς και έχει καλή «χημεία» μαζί τους. Στην πρώτη του δήλωση υπογράμμισε την επιδίωξή του να συμβάλει με νέες ιδέες στην περαιτέρω ανάδειξη της πρώτης ορχήστρας της χώρας προσθέτοντας πως, σε εύλογο χρόνο, θα παρουσιάσει τον προγραμματισμό της επόμενης περιόδου και τους στόχους της θητείας του. Περιμένουμε!

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk