ΔΝΤ: Στις 28 Μαίου η συζήτηση για χρέος και δόση

Στη συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου του ΔΝΤ της 28ης Μαΐου, τρεις ημέρες μετά τις ευρωεκλογές, θα συζητηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, το θέμα του ελληνικού χρέους.

Στη συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου του ΔΝΤ της 28ης Μαΐου, τρεις ημέρες μετά τις ευρωεκλογές, θα συζητηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, το θέμα του ελληνικού χρέους και θα εκτιμήσει την πρόοδο της Ελλάδας για να εγκρίνει τη δόση των 3,6 δισ. ευρώ.

Στο μεταξύ η έκθεση αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος την οποία καταρτίζει ο επικεφαλής της αποστολής του Ταμείου στην Ελλάδα Ποόυλ Τόμσεν θα αποτελέσει τη βάση για τη συζήτηση και θα δοθεί στη δημοσιότητα όπως συνηθίζεται δέκα ημέρες μετά τη συνεδρίαση του συμβουλίου.

Πληροφορίες από την Ουάσιγκτον αλλά και το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι ως το μεσημέρι της Παρασκευής (9 Μαΐου το τελικό κείμενο δεν είχε αποσταλεί στο Συμβούλιο του ΔΝΤ.

Την περασμένη Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις είπε ότι η συνεδρίαση αναμένεται«τις επόμενες εβδομάδες» ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «στο ελληνικό πρόγραμμα, όπως και σε άλλα προγράμματα, η πολιτική σταθερότητα είναι σημαντικό ζήτημα»αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στις ευρωεκλογές.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών το μεσημέρι του Σαββάτου αναφέρεται ότι «η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα γίνει πριν από το τέλος Μαΐου και σε κάθε περίπτωση νωρίτερα από ό,τι προέβλεπε το ανακοινωθέν του Eurogroup της 5ης Μαΐου. Ως γνωστόν, το ανακοινωθέν έθετε τη συνεδρίαση αυτή στις αρχές Ιουνίου.

Το δημοσιονομικό κενό που υπάρχει στην ενδιάμεση περίοδο 2015-2016 σύμφωνα με το πρόγραμμα, υπερκαλύπτεται από την καλύτερη επίδοση του 2014, από τις θετικές επιπτώσεις στα έσοδα και στις δαπάνες που έχουν οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και οι συνεχιζόμενες μεταρρυθμίσεις, καθώς από τις θετικές επιπτώσεις στην οικονομία που προβλέπονται από την έξοδο στις αγορές τραπεζών και επιχειρήσεων», συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Η γιορτή της δημοκρατίας και η παραφωνία Βελόπουλου Το κεντρικό σύνθημα στη δεξίωση για την 47η επέτειο από την... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk