Τη δεκαετία του ’80, στο τέλος ενός γεύματος σε κάποιο εστιατόριο, προσφερόταν συχνά γιαούρτι με μέλι ή γλυκό του κουταλιού. Σήμερα, το κέρασμα αυτό μπορεί να είναι ένα σφηνάκι λικέρ μαστίχας. Το συγκεκριμένο κοκτέιλ, λοιπόν, είναι εμπνευσμένο από αυτή τη γλυκιά συνήθεια και αποτελεί έναν συνδυασμό τού χθες με το σήμερα.

YΛΙΚΑ (για 1 ποτήρι του μαρτίνι)

50 ml λικέρ μαστίχα

20 ml χυμός λεμονιού

20 ml σιρόπι, φτιαγμένο από 10 γρ. μέλι, διαλυμένο σε 10 ml χλιαρό νερό

1 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι, πλήρες

1 πρέζα κανέλα σε σκόνη, για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παγώνουμε ένα ποτήρι του μαρτίνι.

Σε ένα σέικερ χτυπάμε όλα τα υλικά.

Σερβίρουμε, πασπαλίζοντας με την κανέλα.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 13 Απριλίου 2014