Κουλουράκια με σκούρα και λευκή σοκολάτα

ΥΛΙΚΑ (για 60 κομμάτια)

450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

50 γρ. κακάο

½ κ.σ. μπέικιν πάουντερ

130 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο

150 γρ. ζάχαρη

2 αβγά, τους κρόκους και 1 επιπλέον ολόκληρο

ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο

1-2 βανιλίνες

½ κ.γ. μαγειρική σόδα, διαλυμένη σε ½ φλ. γάλα

150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (52% περιεκτικότητα σε κακάο), λιωμένη

3/4 φλ. σταγόνες λευκής κουβερτούρας

1 αβγό, χτυπημένο με λίγο γάλα για την επάλειψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε με λαδόκολλα δύο λαμαρίνες. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και τα αναμειγνύουμε σε βαθύ μπολ μαζί με το μπέικιν πάουντερ.

Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το σύρμα τη μαργαρίνη (ή το βούτυρο) και τη ζάχαρη, ώσπου να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε το 1 αβγό και τους κρόκους, το ξύσμα, τις βανιλίνες και τη σόδα και χτυπάμε ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βάζουμε τον γάντζο στο μίξερ και προσθέτουμε στον κάδο λίγο λίγο το αλεύρι και, τέλος, τη λιωμένη κουβερτούρα. Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά ώσπου να δημιουργηθεί μια μαλακή, αλλά εύπλαστη ζύμη. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και ρίχνουμε τις σταγόνες της λευκής σοκολάτας. Ανακατεύουμε καλά.

Χωρίζουμε τη ζύμη και πλάθουμε κουλούρια στο σχήμα που θέλουμε. Τα αραδιάζουμε στις λαμαρίνες, τα αλείφουμε με το μείγμα αβγού-γάλακτος και τα ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 13 Απριλίου 2014.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk