O κ. Ερνέστο Βαλβέρδε μετά τον 20χρονο Γιάννη Φετφατζίδη όλο και συχνότερα εμπιστεύεται τον έτερο νεαρό από τα σπλάχνα του Ολυμπιακού, τον Γιάννη Ποτουρίδη , ο οποίος στις 27 Φεβρουαρίου θα κλείσει τα 19 του χρόνια. Και αν ο Φετφατζίδης για λόγους τακτικής αγωνίστηκε για τελευταία φορά βασικός στο ματς της 9ης αγωνιστικής με τον Πανιώνιο (5-0), ο Ποτουρίδης όποτε κλήθηκε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά αντικαθιστώντας στο κέντρο της άμυνας τους Ούλοφ Μέλμπεργκ ή Αβραάμ Παπαδόπουλο αρίστευσε.

Ο Ποτουρίδης έκανε του ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα στο 46΄ του αγώνα με τον ΠΑΟΚ (3-0) επειδή ο Μοϊσές Ουρτάδο δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στο θέση του τραυματία Μέλμπεργκ. Εναντίον του Εργοτέλη στο Ηράκλειο (2-0) ο Ποτουρίδης ήταν επίσης εξαιρετικός, όπως και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ αναπλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο το κενό των τιμωρημένων Μέλμπεργκ και Φρανσουά Μοντέστο την περασμένη Τετάρτη στην πρεμιέρα του β΄ γύρου με τον Ηρακλή. Εν ολίγοις, στα τέσσερα παιχνίδια που αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός δέχτηκε μόνο ένα γκολ από την ΑΕΚ, για το οποίο ο μόνος που δεν ευθυνόταν ήταν ο Ποτουρίδης.

Ο κ. Βαλβέρδε ορθώς πράττοντας δεν χαϊδεύει τα αφτιά του Ποτουρίδη, όπως δεν το έχει κάνει με τον Φετφατζίδη, ζητώντας και από τους δύο μεγαλύτερη προσπάθεια. Ωστόσο, στο πρόσωπο του 19χρονου Πειραιώτη (γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κερατσίνι) δείχνει να εκτιμάει: 1. Την ωριμότητα με την οποία αγωνίζεται.

2. Την καθαρότητα της σκέψης του.

3. Την απλότητα στις κινήσεις του.

4. Τη σταθερότητα στην απόδοσή του.

Αν ο Ποτουρίδης συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό σύντομα ο Ολυμπιακός αλλά και η εθνική ομάδα θα αποκτήσουν έναν ποιοτικό κεντρικό αμυντικό και μάλιστα αριστεροπόδαρο, ο οποίος έχει την ικανότητα να «διαβάζει» το παιχνίδι και δεν προσπαθεί καθυστερημένα να σταματήσει τον αντίπαλο με ριψοκίνδυνα τάκλιν.

Ο ισπανός τεχνικός, αντίθετα, δεν δείχνει να περιβάλλει με την ίδια εμπιστοσύνη τους άλλους τρεις νεαρούς Κώστα Μήτρογλου , Κριστιάν Νέμεθ και Γιάννη Παπαδόπουλο, όχι τόσο γιατί δεν εκτιμά το ταλέντο τους, αλλά κυρίως επειδή στις θέσεις τους αγωνίζονται παίκτες ώριμοι και με προσωπικότητα όπως οι Κέβιν Μιραλάς, Μάρκο Πάντελιτς, Νταβίντ Φουστέρ , Ντένις Ρόμενταλ, αλλά και ο Ζαουάντ Ζαϊρί.

Ο Μήτρογλου ξεκίνησε βασικός στο πρωτάθλημα, αλλά οι αδυναμίες του στο μαρκάρισμα και με την μπάλα εκτός περιοχής, τον εκτόπισαν από τον Ολυμπιακό που τον δίνει δανεικό. Ο Ούγγρος Νέμεθ παρ΄ ότι έχει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση δεν άρπαξε τις ευκαιρίες που του δόθηκαν ίσως και γιατί έχασε την προετοιμασία του καλοκαιριού, ενώ από τον Ι. Παπαδόπουλο ο κ. Βαλβέρδε δεν βλέπει τη σταθερότητα και την αμυντική προσήλωση που απαιτεί η θέση του ανασταλτικού μέσου.