• Αναζήτηση
 • Τα οικόπεδα και οι αγοραπωλησίες της Μystras Ηolding

  Τ ο εν ενεργεία στέλεχος της Siemens κ. Διον.Δενδρινός, ο οποίος κατάγεται από την Τήνο, στις 29 Ιανουαρίου 2001, από κοινού με τη σύζυγό του κυρία Ελένη Δενδρινού, αγόρασε στην ακριβότερη περιοχή της Τήνου, στη θέση Αγιος Γεώργιος του χωριού Τριαντάρος, οικόπεδο στο οποίο έχτισε εξοχική κατοικία 140 τ.μ. Πωλητής ήταν ο αρχιτέκτονας-μηχανικός κ. Κ. Βαφειάδης. Στις 4 Ιουνίου 2002 το ζεύγος Δενδρινού προβαίνει σε δεύτερη αγορά ακινήτου στην Τήνο. Στη θέση Χαλακιά- Αγιος Πέτρος του Δήμου Εξωμβούργου, συμμετέχουν στην αγορά αγροτεμαχίου συνολικής έκτασης 25 στρεμμάτων, τα οποία διαχωρίστηκαν σε πέντε άρτια και οικοδομήσιμα αγροτεμάχια.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Τ ο εν ενεργεία στέλεχος της Siemens κ. Διον.Δενδρινός, ο οποίος κατάγεται από την Τήνο, στις 29 Ιανουαρίου 2001, από κοινού με τη σύζυγό του κυρία Ελένη Δενδρινού, αγόρασε στην ακριβότερη περιοχή της Τήνου, στη θέση Αγιος Γεώργιος του χωριού Τριαντάρος, οικόπεδο στο οποίο έχτισε εξοχική κατοικία 140 τ.μ. Πωλητής ήταν ο αρχιτέκτονας-μηχανικός κ. Κ. Βαφειάδης.

  Στις 4 Ιουνίου 2002 το ζεύγος Δενδρινού προβαίνει σε δεύτερη αγορά ακινήτου στην Τήνο. Στη θέση Χαλακιά- Αγιος Πέτρος του Δήμου Εξωμβούργου, συμμετέχουν στην αγορά αγροτεμαχίου συνολικής έκτασης 25 στρεμμάτων, τα οποία διαχωρίστηκαν σε πέντε άρτια και οικοδομήσιμα αγροτεμάχια. Το ένα από τα πέντε αγροτεμάχια, έκτασης 6,3 στρεμμάτων, περιήλθε στην κυριότητα της οικογενείας Δενδρινού, ενώ άλλα δύο αγροτεμάχια αγοράστηκαν από την εξωχώρια εταιρεία Μystras Ηolding. Στη συγκεκριμένη αγοραπωλησία συμμετείχε εκ νέου ο κ. Βαφειάδης, ενώ το πωλητήριο συμβολαίου συντάχτηκε από τον συμβολαιογράφο Αθηνών κ. Γ. Στεφανάκο .

  Μόλις μία εβδομάδα νωρίτερα (στις 28 Μαΐου 2002) στην ίδια περιοχή, η τότε σύζυγος του κ. Κυρ. Μητσοτάκη, κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι , προβαίνει στην αγορά αγροτεμαχίου οκτώ στρεμμάτων, στο οποίο αργότερα οικοδομεί μια παραδοσιακή εξοχική κατοικία. Το ζεύγος Μητσοτάκη έχει γείτονες το ζεύγος Δενδρινού και τους ιδιοκτήτες της εξωχώριας εταιρείας Μystras Ηolding, βασικός μέτοχος της οποίας λέγεται ότι είναι ο κ. Χριστοφοράκος, ο οποίος κατάγεται από τη φερώνυμη ιστορική περιοχή της Πελοποννήσου. Η offshore εταιρεία αγοράζει αγροτεμάχιο 5,2 στρεμμάτων, το οποίο είναι όμορο με το αγροτεμάχιο του ζεύγους Δενδρινού. Αξίζει να αναφερθεί ότι όλα τα συμβόλαια επικυρώνει ο συμβολαιογράφος κ. Στεφανάκος.

  Οι δεσμοί που συνέδεαν τον κ. Μητσοτάκη και την πρώην σύζυγό του με τα υψηλόβαθμα στελέχη της Siemens είναι στενοί. Ο κ. Μητσοτάκης συνδέεται φιλικά με τον κ. Χριστοφοράκο, όπως και η πρώην σύζυγός του, η οποία εργάζεται στο εν Αθήναις παράρτημα της

  Το συμβόλαιο αγοράς αγροτεμαχίου, από την κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι (φωτογραφία) στις 28 Μαΐου 2002, οκτώ στρεμμάτων στη θέση ΧαλακιάΑγιος Πέτρος του Δήμου Εξωμβούργου, στο οποίο αργότερα οικοδομεί μια παραδοσιακή εξοχική κατοικία

  Deutsche Βank, επικεφαλής του οποίου είναι η κυρία Δενδρινού. Δύο χρόνια αργότερα, στις 7 Σεπτεμβρίου 2004, η κυρία Δενδρινού αγοράζει με δάνειο 190.000

  ευρώ αγροτεμάχιο στον οικισμό Τριαντάρο (στη θέση Δάφνη). Το συμβόλαιο υπέγραψε και πάλι ο συμβολαιογράφος Αθηνών κ. Στεφανάκος.

  Η επενδυτική παρουσία του κ. Χριστοφοράκου στην Τήνο αρχίζει στις 14 Οκτωβρίου 2003. Το πανίσχυρο στέλεχος της Siemens αγοράζει στον Τριαντάρο οικόπεδο 370 τ.μ., με κατοικία 88 τ.μ. Οπως στην περίπτωση του κ. Δενδρινού, πωλητής είναι ο αρχιτέκτονας-μηχανικός κ. Βαφειάδης. Την ίδια ημέρα ο κ. Χριστοφοράκος προβαίνει σε μία ακόμη αγορά στον Τριαντάρο. Στην κυριότητά του πέρασε οικόπεδο 200 τ.μ., με κατοικία 71 τ.μ. Πωλητής εκ νέου ο κ. Βαφειάδης.

  Στις 26 Μαρτίου 2005 αγοράζει το 1/2 αγροτεμαχίου, συνολικής έκτασης 57 στρεμμάτων, στη θέση Χαλακιές του δημοτικού διαμερίσματος της Καρδιανής. Εναν χρόνο αργότερα, στις 10 Ιουνίου 2006, αγοράζει αγροτεμάχιο 16 στρεμμάτων στην περιοχή Αγιος Πέτρος – Χαλακιές του Δήμου Εξωμβούργου, το οποίο βρίσκεται πάνω στον αιγιαλό.

  Για τις προαναφερόμενες αγορές ο κ. Χριστοφοράκος, όπως προκύπτει από το υποθηκοφυλακείο της Τήνου, έλαβε δάνειο από τη Siemens ύψους 860.000 ευρώ! Αξίζει να αναφερθεί ότι το δάνειο μεταξύ Siemens και Χριστοφοράκου υπεγράφη στις 19 Δεκεμβρίου 2001, ενώ οι αγορές ακινήτων στην Τήνο άρχισαν δύο χρόνια αργότερα, το 2003. Το 2005 δε, ο κ. Χριστοφοράκος, μετά τις επενδύσεις που έκανε τη χρονιά αυτή στην κτηματαγορά της Τήνου, προέβη σε προσημείωση των ακινήτων του, λόγω του δανείου!

  «Η προσημείωση είναι τουλάχιστον περίεργη» υπογραμμίζεται με νόημα από νομικούς κύκλους. «Δεν μπορεί το δάνειο να δίδεται το 2001 και η αξίωση της Siemens να εκδηλώνεται τέσσερα χρόνια αργότερα.Εκτός κι αν προχρονολόγησαν το ιδιωτικό συμφωνητικό του δανείου, και προκειμένου να του δώσουν μια νομιμοφάνεια, προχώρησαν στην προσημείωση ακινήτων».

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση On the beach… Οι μαυροφορεμένες γυναίκες μου έριξαν ένα μάλλον αδιάφορο βλέμμα. Σκέφθηκα ότι το «θέαμα» μιας ξένης με τα ασημένια slingbacks... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk