Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι ρίζες βρούμε στην αγορά.
Ένα εξαίσιο ορεκτικό που «παίζει» με 3 είδη μανιταριών.
Το μυστικό είναι να χρησιμοποιήσουμε το σωστό σκεύος – αυτό που θα χωράει δηλαδή ακριβώς τις πατάτες που θέλουμε να ετοιμάσουμε. Ετσι θα χρειαστούμε λιγότερο ελαιόλαδο.
Ένα εξαίσιο γλυκό που απαιτεί αρκετό χρόνο- με λίγο προγραμματισμό, όμως, όλα γίνονται ευκολότερα.
Το ότι οι πατάτες δεν βράζονται αλλά γίνονται οφτές πριν μπουν στο μπλέντερ της δίνουν μοναδική γεύση. Ιδανικά τη σερβίρουμε με καπνιστό χέλι και φρυγανισμένο ψωμί αλειμμένο με φουαγκρά
Ένα υπέροχο ορεκτικό για το τραπέζι σας.
Μια εξαίσια λαχταριστή σαλάτα – ιδανική για ελαφρύ γεύμα.
Ένα εξαιρετικό πιάτο με πρωταγωνιστή το δημοφιλές καλοκαιρινό λαχανικό.
Εξαιρετικό ορεκτικό με το πιο ντελικάτο λαχανικό το οποίο συνοδεύουμε με καπνιστό σκουμπρί και λεμονάτη aioli.
Ένα εξαίσιο πιάτο που ευωδιάζει μυρωδικά και μπαχαρικά.
Χωρίς αυτήν Καθαρά Δευτέρα δεν γίνεται. Υπάρχουν άπειρες παραλλαγές της- σας παρουσιάζουμε την βασική και 4 εναλλακτικές.
Εναλλαγή γεύσεων και χρωμάτων- ψαρονέφρι, ρόκα, ψητή ντομάτα και τσαλαφούτι
Ενα εξαιρετικό ριζότο φτιαγμένο με ζωμό μανιταριών.
Ιδανικό πιάτο για το ξεκίνημα του γιορτινού τραπεζιού
Δεν είναι μόνο νοστιμότατη, είναι και πολύ εύκολη.
Συστατικό στοιχείο των παραδοσιακών μας συνταγών, το “σπασμένο” σιτάρι πρωταγωνιστεί σε ένα εξαίσιο πιάτο.
Τα λαχανικά ψήνονται στο φούρνο, η "κρέμα" είναι φτιαγμένη με γιαούρτι και κατίκι ενώ η μόνη λιπαρή ουσία που χρησιμοποιούμε είναι λίγο ελαιόλαδο.
Οταν οι ντομάτες είναι υπερώριμες και τις βρίσκουμε πάρα πολύ φθηνές στη λαϊκή, είναι η ιδανική εποχή να τις … φυλάξουμε στο βάζο.
Ενα υπέροχο πιάτο. Απλό, ελληνικό, πεντανόστιμο.
Λέγεται πως οι Μινωίτες έφτιαχναν πίτες με αλεύρι και τύλιγαν το κρέας. Πολύ πιθανόν λοιπόν αυτό το εξαίσιο εμβληματικό κρητικό έδεσμα να έχει τις ρίζες του στη Μινωική Εποχή.