Προετοιμασία 15′, Μαγείρεμα 50′
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
500 γρ. φασόλια φρέσκα
500 γρ. πατάτες
3 μεγάλες ντομάτες
3 αβγά
1 μάτσο ρόκα
100 γρ. σπανάκι, τα φύλλα
Λαδολέμονο
2 λεμόνια (χυμός) και ξύσμα από ½ λεμόνι
150 ml ελαιόλαδο
1 κ.γλ. μουστάρδα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 30′-40′.
Βράζουμε τα αβγά σε νερό με ξίδι για 9′.
Βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα φασολάκια για 10′ και, στη συνέχεια, τα κρυώνουμε αμέσως.
Πλένουμε καλά το σπανάκι και τη ρόκα.
Λαδολέμονο: Χτυπάμε τον χυμό λεμονιού, με το ξύσμα από μισό λεμόνι, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο.
Σε ένα καυτό τηγάνι γκριλ ψήνουμε τα φασολάκια (αφού τα έχουμε αλατοπιπερώσει και λαδώσει) για 3′ από κάθε πλευρά
Σε μια μπασίνα, βάζουμε πρώτα τις πατάτες σε κύβους και μαρινάρουμε με λίγο λαδολέμονο.
Τις σερβίρουμε στην πιατέλα. Στη συνέχεια, μαρινάρουμε και το σπανάκι και τη ρόκα και τα σερβίρουμε πάνω από τις πατάτες.
Μαρινάρουμε ελαφρά τα φασολάκια και τα σερβίρουμε.
Στο τέλος, βάζουμε ελαιόλαδο και αλάτι στις ντομάτες που τις έχουμε κόψει σφήνες και τις προσθέτουμε στην πιατέλα. Τελειώνουμε με τα αβγά που τα έχουμε κόψει στη μέση και τα έχουμε πασπαλίσει με αλάτι και λαδολέμονο.
Ρίχνουμε από πάνω μπόλικο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.