ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)                                                                                                                                               4 αβγά

4 μανιτάρια σαμπινιόν ψιλοκομμένα

50 γρ. μπέικον

4 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο

16 μανιτάρια σαμπινιόν ή μορχέλες

250 γρ. ανθότυρο

Για το πανάρισμα των αβγών

50 γρ. αλεύρι

2 αβγά

100 γρ. φρυγανιά

Για την μπεσαμέλ (100 γρ.)

2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος

2 κ.σ. αλεύρι

1 κούπα γάλα

50 γρ. τυρί τριμμένο (γραβιέρα)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βράζουμε τα αβγά για 4 λεπτά και τα καθαρίζουμε ελαφρώς ζεστά. Τα πανάρουμε σε αλεύρι, αβγό και φρυγανιά και τα κρατάμε εκτός ψυγείου.

Τσιγαρίζουμε το μπέικον ψιλοκομμένο μαζί με τα 4 ψιλοκομμένα σαμπινιόν.

Μπεσαμέλ: Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε 2 κουταλιές βούτυρο και καβουρδίζουμε το αλεύρι. Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα άλλο κατσαρολάκι και το ρίχνουμε σιγά-σιγά στο καβουρδισμένο αλεύρι ανακατεύοντας έντονα με τον αβγογδάρτη για να μη σβωλιάσει το μείγμα. Μόλις δέσει η μπεσαμέλ, προσθέτουμε το τυρί και αποσύρουμε από τη φωτιά όταν σφίξει καλά. Τη διατηρούμε ζεστή.

Μανιτάρια: Σε ένα τηγάνι γκριλ βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και μια σκελίδα σκόρδο. Κόβουμε σε φέτες τα πορτομπέλο, αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα βγάζουμε. Συνεχίζουμε με τα σαμπινιόν ή τις μορχέλες. Τα ψήνουμε περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά και τα βγάζουμε. Τηγανίζουμε τα ήδη παναρισμένα αβγά στους 170°C, να πάρουν χρώμα, για 3 λεπτά σε φριτέζα ή κατσαρόλα.

Σερβίρουμε: Στη μέση κάθε πιάτου βάζουμε ένα μανιτάρι κομμένο σε φέτες. Περιμετρικά βάζουμε 4 κουταλιές μπεσαμέλ και πάνω σε κάθε κουταλιά ένα ολόκληρο μανιτάρι σαμπινιόν ή μορχέλες.

Κόβουμε τα αβγά στη μέση και βάζουμε 2 μισά σε κάθε πιάτο και τελειώνουμε με 2-3 κομμάτια ανθότυρο.