Ζεστή σαλάτα με ρίζες, λαχανικά και πορτοκάλι

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι ρίζες βρούμε στην αγορά.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη

Προετοιμασία 20’ Ψήσιμο 20-25’

 

ΥΛΙΚΑ (για 2-3 μερίδες)

3 καρότα μικρά

3 ρίζες από παντζάρι

2 γογγύλια.

1 κολούμπρα (ένα είδος γογγυλιού)

50 ml ελαιόλαδο

2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι

2 πορτοκάλια

1 ραντίτσιο

1 ματσάκι ρόκα

1 λόλα

λίγο κάρδαμο

50 γρ. καρύδια καβουρδισμένα

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την σάλτσα:

30 ml λευκό ξύδι

30 ml  χυμό πορτοκαλιού

3 κοκκάρια ψιλοκομμένα

80 ml ελαιολαδο

1 κ.σ. μουστάρδα με κόκκους

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Κόβουμε τα λαχανικά σε μεγάλα κομμάτια: το καρότο στη μέση κατά μήκος, τα υπόλοιπα σε σφήνες. Σε ένα ταψί, βάζουμε τις ρίζες, τις αλατοπιπερωνουμε, προσθέτουμε το λάδι και φρέσκο θυμάρι. Ψήνουμε στον φούρνο για 20-25 λεπτά ανακατεύοντας περιοδικά με μια σπάτουλα. Θέλουμε να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα στις άκρες. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.

Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια με ένα πιλερ. Το ένα το κόβουμε σε φέτες του 1 εκ, και τις ψήνουμε  σε ένα τηγάνι γκριλ 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Το άλλο, το κόβουμε φιλέτα, δηλαδή καθαρίζουμε τις φέτες όσο καλύτερα γίνεται από ίνες και μεμβράνες

Πλένουμε τα χορταρικά και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Στραγγίζουμε καλά και βάζουμε σε ένα μπολ ή πιατέλα.

Τοποθετούμε πάνω τους τις ρίζες και αλατοπιπερώνουμε.

Σάλτσα: Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με σύρμα.

Στο μπολ ή την πιατέλα, περιχύνουμε την σάλτσα και προσθέτουμε τα πορτοκάλια και τα καρύδια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk