Ναπολεόν με ψαρονέφρι στη σχάρα

Εναλλαγή γεύσεων και χρωμάτων- ψαρονέφρι, ρόκα, ψητή ντομάτα και τσαλαφούτι

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη

ΥΛΙΚΑ

1 ψαρονέφρι, καθαρισμένο από την πέτσα και το παραφιλέτο

1 μεγάλη ντομάτα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Μια πρέζα ζάχαρη

1 ματσάκι φρέσκια και πικάντικη ρόκα

1 κ.γ. ξίδι

150 γρ. τυρί τσαλαφούτι

Ψιλοκομμένος μαϊντανός για το γαρνίρισμα

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Κόβουμε το ψαρονέφρι σε φέτες πάχους 1,5 εκ. Στον πάγκο εργασίας απλώνουμε μια μεμβράνη και στρώνουμε τις φέτες του κρέατος σε απόσταση τη μια από την άλλη. Σκεπάζουμε με ένα άλλο κομμάτι μεμβράνης και χτυπάμε τα κομμάτια του κρέατος με τη γροθιά μας ή με το γουδοχέρι να ανοίξουν και να γίνουν σε πάχος περίπου 3 χιλιοστά.

Κόβουμε την ντομάτα σε φέτες πάχους 1 εκ. και τις αλατίζουμε. Προσθέτουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και τη ζάχαρη.

Αλατοπιπερώνουμε και λαδώνουμε ελαφρά το κρέας.

Βάζουμε στη φωτιά ένα σχαροτήγανο να κάψει καλά και το λαδώνουμε με μια χαρτοπετσέτα. Ψήνουμε το κρέας σε πολύ δυνατή θερμοκρασία 1 λεπτό από την κάθε πλευρά, να πάρει καλό χρώμα.

Στο ίδιο τηγάνι, σε δυνατή θερμοκρασία επίσης, ψήνουμε τις ντομάτες ελάχιστα – να μη μαλακώσουν, ίσα να ζεσταθούν.

Μαρινάρουμε τα φύλλα της ρόκας με λίγο ελαιόλαδο, ξίδι και αλάτι.

Σε μία πιατέλα βάζουμε ένα κομμάτι κρέας, από πάνω του και λίγο στην άκρη μια φέτα ντομάτας, λίγα φύλλα ρόκας και μία κουταλιά από το τσαλαφούτι. Συνεχίζουμε με την ίδια σειρά μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Τελειώνουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk