Μανιταρόπιτα με πλιγούρι

Δεν είναι μόνο νοστιμότατη, είναι και πολύ εύκολη.

φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

Προετοιμασία 15′,  Αναμονή 1 ώρα, Ψήσιμο 55′ περίπου

4 φύλλα χωριάτικα έτοιμα

200 γρ. πλιγούρι

50 γρ. πορτσίνι αποξηραμένα (στα σουπερμάρκετ)

1 κιλό διάφορα μανιτάρια (πλευρώτους, πορτομπάλο, άγρια) κομμένα σε φέτες

1 κιλό κρεμμύδια κομμένα φέτες ψιλές

150 γρ. κασέρι

50 γρ. μετσοβόνε

250 γρ. ανθότυρο φρέσκο

Θυμάρι 1 κουτ. γλυκού

½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό

100 ml ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Στο μπλέντερ βάζουμε τα πορτσίνι να γίνουν σκόνη. Τα μουλιάζουμε σε 400 ml ζεστό νερό και μέσα στο νερό μουσκεύουμε το πλιγούρι για 1 ώρα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 100 ml ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε να μαγειρευτεί καλά. Μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα, ρίχνουμε τα μανιτάρια που έχουμε κόψει σε φέτες. Οταν βγάλουν τα υγρά τους, ρίχνουμε το πλιγούρι που έχει μουσκέψει.

Μαγειρεύουμε 15′-20′ να τραβήξει το πλιγούρι όλα τα υγρά. Εκτός φωτιάς, προσθέτουμε τα τυριά τριμμένα, τα μυρωδικά, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι, αν χρειάζεται.

Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο και με πινέλο τα βουτυρώνουμε (ή τα λαδώνουμε) ένα-ένα. Σε κάθε φύλλο, βάζουμε κατά μήκος της μιας πλευράς μια λωρίδα γέμισης σαν κύλινδρο 4 εκ. πάχος, τυλίγουμε ρολό και βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Επαναλαμβάνουμε και για τα 4 φύλλα.

Ψήνουμε στους 160°C για περίπου 30′ να ροδίσει το φύλλο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk