Είδα, όπως θα είδατε και εσείς, μια φωτογραφία του Στέφανου Κασσελάκη από μπουζούκια (και μάλιστα σουίτα), όπου είχε υψωμένη τη γροθιά του και φαντάστηκα ότι άκουγε τον ύμνο των παρτιζάνων Bella Ciao. Ή τουλάχιστον στ΄άρματα, στ΄άρματα, έχοντας μπροστά του τον Άρη Βελουχιώτη. Αλλά τελικά προσγειώθηκα στην πραγματικότητα μόλις έμαθα ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε πάει στο κέντρο «Φαντασία» για να ακούσει τον καλό του φίλο Κωνσταντίνο Αργυρό μετά της ευειδούς αοιδού, Λένας Ζευγαρά.

Ο Κασσελάκης, με τον σύζυγό του Τάιλερ, το διασκέδασαν πολύ, αρχικά στη μοναδική σουίτα του κέντρου και στη συνέχεια μαζί με τον κόσμο που ήθελε να βγάζει selfies με το αγαπημένο ζευγάρι της πολιτικής… και του life style. Μάλιστα ο Κασσελάκης τα είπε αρκετή ώρα με τον Αργυρό στο καμαρίνι, και εκεί αποκαλύφθηκε ότι γνωρίζονται καλά εδώ και αρκετούς μήνες. Λέγεται μάλιστα ότι τον Κασσελάκη με τον Αργυρό έφερε πιο κοντά ο εφοπλιστής Αντώνης Ξυλάς (ο οποίος παντρεύτηκε πρόσφατα και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήγε με σμόκιν).

Ο Ξυλάς δραστηριοποιείται και στο real estate και είναι ο ιδιοκτήτης του The One Acropolis, ενός πολυτελούς χώρου με σουίτες στην οδό Αρδηττού. Στο ρετιρέ του συγκροτήματος έμενε εδώ και μήνες ο Στέφανος Κασσελάκης μέχρι να ετοιμαστεί το σπίτι του 1,8 εκατ. ευρώ στο Κολωνάκι. Κασσελάκης και Ξυλάς έγιναν φίλοι, άλλωστε ως… εφοπλιστές και οι δύο θα είχαν πολλά κοινά.

Αυτό που ίσως να αγνοείτε είναι ότι η Νίκα είναι τους τελευταίους μήνες σύντροφος του τραγουδιστή Κωνσταντίνου Αργυρού, οπότε ο εξάδελφος Αντώνης Ξυλάς τον γνωρίζει καλά και τον συνέστησε στον Κασσελάκη. Τον περασμένο Φεβρουάριο ο Στέφανος Κασσελάκης με τον Τάιλερ Μακμπέθ δείπνησαν με τον Αργυρό σε γνωστό γιαπωνέζικο εστιατόριο στη Νέα Σμύρνη και είχαν φουντώσει οι φήμες ότι θα έδινε στον τραγουδιστή μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο, κάτι που δεν έγινε. Λέτε να γίνει στις επόμενες εθνικές εκλογές…

***

Χημεία…

Μία ιδιαίτερη «χημεία» φαίνεται ότι έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη και τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρυ. Κατά τη χθεσινή συνάντησή τους στην Αθήνα, ήταν εμφανής η οικειότητα και η εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο ανδρών. Ο Σούκρυ, μία κατά γενική ομολογία κορυφαία προσωπικότητα της παγκόσμιας διπλωματίας, αναφέρθηκε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια στους ισχυρούς ιστορικούς στρατηγικούς δεσμούς που συνδέουν Ελλάδα και Αίγυπτο και ευχαρίστησε θερμά τον «φίλο Γιώργο» για τη συνεργασία.

Ο Γεραπετρίτης, από την άλλη πλευρά, πήρε την πρωτοβουλία να απαντήσει και αυτός σε ερώτηση για το μεταναστευτικό που απευθυνόταν στον Αιγύπτιο Υπουργό Εξωτερικών, τονίζοντας το ιδιαίτερο βάρος που έχει επωμιστεί η Αίγυπτος, αλλά και τις προσπάθειες που έχει καταβάλει για τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών. Γεραπετρίτης και Σούκρυ συμφώνησαν να εργαστούν για την περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων, οι οποίες κατά τα φαινόμενα δεν μπορούν να «απειληθούν» πλέον από τρίτες χώρες.

***

Τα ποντιακά του Κουτσούμπα

Μία μέρα μετά την επέτειο της γενοκτονίας των Ποντίων ο Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε στον Περισσό με την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας και εκπροσώπους των ποντιακών συλλόγων. Από τη συνάντηση δεν θα μπορούσε να λείψει η ηθοποιός και υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Ελένη Γερασιμίδου ποντιακής καταγωγής η ίδια, η οποία μίλησε για την οικογένεια της και πως εγκαταστάθηκε στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

Το λόγο πήρε όμως και ο πρώην ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς ο οποίος συμπορεύεται με το ΚΚΕ δίνοντας το ιστορικό ψηφοφορίας στο ευρωκοινοβούλιο το 2015 για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων, στην οποία συμμετείχαν και ψήφισαν θετικά οι ευρωβουλευτές Κώστας Παπαδάκης και Κωνσταντίνα Κούνεβα και εκ νέου υποψήφιοι με το ΚΚΕ. Βέβαια αυτό που έμεινε σε όλους ήταν τα ποντιακά του Κουτσούμπα ο οποίος έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: «ντο θ’ εφτάμε τoν παράν και το πολά το βίον, το Κάπα Κάπα Έψιλον ας’ όλεν το καλλίον»…

***

Όταν ο Κουτσούμπας συνάντησε τον… Μπάτμαν

Αφού έγινε κουβέντα για τον Κουτσούμπα έχω να σας πως και τούτα: Επίσκεψη προεκλογική με πολιτικές ομιλίες σε Εύοσμο και Τούμπα έκανε ο Κουτσούμπας. Αλλά και μία στάση για γνωριμία με… «σούπερ ήρωες» και όχι μόνο. Ο Κουτσούμπας την Παρασκευή πέρασε και από την έκθεση «The Comic Con vol.8» στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Στη βόλτα του στην έκθεση ο Κουτσούμπας, έβγαλε και μία φωτογραφία με τον Μπάτμαν και το «X» κάνει πάρτι. Με το ΓΓ του ΚΚΕ να γίνεται «Kutsubatman»…

***

Η Αθήνα περιμένει από την Άγκυρα να εφαρμόσει επιτέλους το Μνημόνιο Παπούλια- Γιλμάζ

Μαθαίνω ότι οι γείτονές μας, οι Τούρκοι δηλαδή, έχουν δεσμεύσει περιοχές ασκήσεων σε διεθνή ύδατα και διεθνή εναέριο χώρο, στο Αιγαίο Πέλαγος (συγκεκριμένα Βορείως της Λήμνου, Ανατολικά της Σκύρου και Νοτίως της Ικαρίας) με παράτυπες ΝΑVTEX, για το διάστημα από 3 Ιανουαρίου μέχρι τέλους του έτους.

Απλώς να σας πω ότι:
(1) Αρμόδιες αρχές για την εξαγγελία NAVTEX στο Αιγαίο Πέλαγος (σύμφωνα με τον Ιnternational Maritime Organisation, IMO) είναι οι ελληνικές.

(2) Η δέσμευση για μεγάλο χρόνο, πρέπει να αποφεύγεται βάσει του γνωστού μας «Μνημονίου Παπούλια – Γιλμάζ», που υπογράφηκε το 1988, μετά τα γεγονότα της κρίσης του 1987 (με το «Σισμίκ»).

Βέβαια δεν έχουν περιλάβει τις αργίες, τις εθνικές – θρησκευτικές μας εορτές καθώς και την τουριστική περίοδο, ήτοι από 15 Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου. Πάλι καλά που το θυμήθηκαν. Κατά τα άλλα «…ήρεμα νερά…». Ίδωμεν.

***

Μια μις υφήλιος στη Βουλή

Την Βουλή των Ελλήνων επισκέφθηκε η νικήτρια του παγκόσμιου διαγωνισμού ομορφιάς και Μις Νικαράγουα Σέινις Παλάσιος. Η καλλονή συνοδευόταν από τον πρώην βουλευτή Δημήτρη Καμμένο, φορούσε την κορδέλα «Μiss Universe» και φωτογραφήκε στην αίθουσα της Ολομέλειας και στις ειδικές εκθέσεις που φιλοξενούνται στο μέγαρο του κοινοβουλίου.

***

Στο «Βέλος» ο πρωθυπουργός

Επίσκεψη στο Πλωτό Ναυτικό Μουσείο αντιτορπιλικό «Βέλος» (που πρωταγωνίστησε στην διάρκεια του αντιδικτατορικού αγώνα) επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Θεσσαλονίκη. Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε στο λιμάνι της πόλης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας. Μαζί επιβιβάστηκαν στο ιστορικό αντιτορπιλικό, το οποίο είχε υποστεί σοβαρή ζημιά τον περασμένο Νοέμβριο, λόγω θυελλωδών ανέμων.

Αφού ξεναγήθηκε από αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού στο εσωτερικό του πλοίου και στο κατάστρωμα, ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη δέσμευσή του να παραμείνει το «Βέλος» στην πόλη και να λειτουργεί ως πλωτό μουσείο. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, «το “Βέλος” είναι ένα ιστορικό πλοίο, θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη και αναζητείται το μόνιμο σημείο του ελλιμενισμού του, ώστε να είναι απολύτως ασφαλές και εύκολα επισκέψιμο».