Οι Λέικερς απέσυραν τη φανέλα με το νούμερο 16 του Πάου Γκασόλ το βράδυ της Τρίτης (07/03), τιμώντας τον ευγενικό δίμετρο παίκτη που πέρασε τις καλύτερες σεζόν της 18χρονης καριέρας του στο ΝΒΑ μαζί με τον Κόμπι Μπράιαντ στο Λος Άντζελες.

Οι Λέικερς έφτασαν σε τρεις συνεχόμενους τελικούς του ΝΒΑ μετά την άφιξη του Γκασόλ τον Φεβρουάριο του 2008, κατακτώντας πρωταθλήματα το 2009 και το 2010.

Χθες βράδυ, κατά τη διάρκεια μιας συγκινητικής τελετής, η φανέλα του Γκασόλ πήρε και επίσημα τη θέση της δίπλα στο νούμερο 24 του επί χρόνια συμπαίκτη του Κόμπι Μπράιαντ.

Ο δεσμός μεταξύ του Μπράιαντ, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε συντριβή ελικοπτέρου τον Ιανουάριο του 2020 σε ηλικία 41 ετών, και του μεγάλου Ισπανού ήταν ισχυρός και η συγκίνηση ήταν εμφανής για τον 42χρονο Γκασόλ κατά τη διάρκεια της τελετής.

Το πανό του Γκασόλ αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής του ημιχρόνου που ξεκίνησε με τη χήρα του Μπράιαντ, Βανέσα, να παρουσιάζει ένα βίντεο στο οποίο ένας ενθουσιασμένος Κόμπι έλεγε ότι ανυπομονούσε για τη μέρα που ο Γκασόλ θα έβγαζε λόγο στο κεντρικό γήπεδο κατά τη διάρκεια της απόσυρσης της φανέλας του.

«Δεν μπορώ να συνεχίσω χωρίς να μιλήσω για τον άνθρωπο και το πρόσωπο που δεν βλέπω. Ο αδερφός που με σήκωσε ψηλά, με ενέπνευσε, με προκάλεσε να γίνω καλύτερος παίκτης – απλά να γίνω καλύτερος άνθρωπος συνολικά», είπε ο Γκασόλ κατά τη διάρκεια της τελετής στο ημίχρονο, ενώ το όνομα του Μπράιαντ αντήχησε δυνατά εντός της Crypto.com Arena.

«Μου λείπει τόσο πολύ, όπως σε πολλούς από εμάς», συνέχισε ο Γκασόλ. «Τον αγαπώ. Εύχομαι να ήταν εδώ με την (κόρη) Τζίτζι, πραγματικά το εύχομαι. Αλλά νομίζω ότι θα είναι περήφανος. Και περίμενε με ανυπομονησία αυτή τη στιγμή».