Η υπόθεση με τις απαράδεκτες φωτογραφίες μικρών παιδιών με σαδομαζοχιστικά αξεσουάρ έχει ήδη φέρει ανυπολόγιστες ζημιές στην Balenciaga.

Η εταιρεία μπορεί να ζήτησε συγγνώμη αλλά δεν έπεισε τους πιστούς θαυμαστές της.

Τα social media έχουν γεμίσει τις τελευταίες μέρες με βίντεο και φωτογραφίες από σκισμένα παπούτσια, ξεχειλωμένα φορέματα και καμένες τσάντες όλα με το σήμα του πολυτελούς οίκου.

Η απαίτηση #cancelBalenciaga φιγουράρει στις πρώτες θέσεις σε Twitter και TikTok και οι αντιδράσεις δεν έχουν τέλος.

Η καμπάνια «Gift Shop» που κυκλοφόρησε ο οίκος έχει προκαλέσει παγκόσμια κατακραυγή και οι παρατηρητικοί, είδαν μέσα στο πλάνο της καμπάνιας, διασκορπισμένα έγγραφα, σχετικά με τους νόμους για την παιδική πορνογραφία.

Η φωτογράφηση περιέχει έγγραφα που χρησιμοποιήθηκαν ως props στην καμπάνια και ήταν από δίκη του Ανώτατου Δικαστηρίου του 2008, United States v. Williams, η οποία είχε θέμα την παιδική κακοποίηση.

«Θα θέλαμε να ασχοληθούμε με τις αντιπαραθέσεις γύρω από τις πρόσφατες διαφημιστικές μας καμπάνιες. Καταδικάζουμε έντονα την κακοποίηση παιδιών και δεν ήταν ποτέ πρόθεσή μας να τη συμπεριλάβουμε στην αφήγησή μας», ανέφερε σε δήλωσή του ο οίκος που αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το Τwitter μετά τα χιλιάδες μηνύματα.

«Κάποτε αγαπούσα αυτή τη μάρκα, αλλά δεν θα την υποστηρίξω ποτέ ξανά»,  «Η ασφάλεια των παιδιών δεν είναι παιχνίδι», «Είμαι αηδιασμένη με την καμπάνια», είναι μόνο κάποια από τα σχόλιά τους την ώρα που καίνε τα παπούτσια τους, καταστρέφουν τις τσάντες τους και σκίζουν τα ρούχα τους.

Δείτε μερικές χαρακτηριστικές αναρτήσεις

@singlemomattorney Disgusted with everything else that has come to light since the release of their campaign #cancelbalenciaga #momsoftiktok #balenciaga ♬ Spooky, quiet, scary atmosphere piano songs – Skittlegirl Sound

@thedailyaus Fashion label Balenciaga have come under fire for controversial holiday campaign #balenciaga #cancelbalenciaga #cancelbalenciaga2021 #cancelbalenciaga2022 #kimkardashian #kim ♬ original sound – thedailyaus