Ευχάριστα είναι τα νέα της υγείας του 30χρονου άνδρα, του οποίου η αγάπη για τα φίδια τον έστειλε στο νοσοκομείο καθώς η κόμπρα που είχε στο σπίτι του τον δάγκωσε.

Η κατάσταση της υγείας του 30χρονου παρουσίασε βελτίωση και έτσι οι γιατροί του Αγίου Σάββα του έδωσαν εξιτήριο προκειμένου να συνεχίσει την αποθεραπεία του στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, εκεί όπου είχε μεταφερθεί αμέσως μετά το δάγκωμα της Ινδικής κόμπρας, την οποία κρατούσε μέσα σε ειδικό κλουβί στο διαμέρισμα του, μαζί με 14 ακόμη παρόμοια ερπετά.

Ο κ. Θεόδωρος Κορμάς, Ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» που διεκομίσθη ο νεαρό, Θεόδωρος Κορμάς μιλώντας στο MEGA είπε ότι είναι πλέον καλά.

Ήδη από την Παρασκευή είχε αποσωληνωθεί. Τον είδα και προσωπικώς. Ήταν σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και στη συνέχεια διακομίστηκε στο πρώτο νοσοκομείο υποδοχής στο Ιπποκράτειο όπου βεβαίως εκτός μονάδας εντατικής συνεχίζει να παρακολουθείται για να ολοκληρώσει την αποθεραπεία του».

«Από όλα όσα μου είπε, αντιλαμβάνεται το γεγονός αυτό σαν μια επώδυνη περιπέτεια που δεν θα μπορούσε να ζήσει. Το ίδιο φίδι είχε μία προσπάθεια κάνει να τον δαγκώσει πριν από 20 μέρες απέτυχε, και αυτό τον έκανε και αισθάνθηκε ότι δεν θα μπορούσε να τον δαγκώσει ποτέ. Έτσι λοιπόν τη δεύτερη φορά συνέβη αυτό που συνέβη».

«Αυτή που με δάγκωσε, ήταν στραβόξυλο» είπε γελώντας στους γιατρούς όταν τον ξύπνησαν από την καταστολή, αποκαλύπτοντας δε ότι το ίδιο φίδι τον είχε δαγκώσει ξόφαλτσα στο χέρι 20 μέρες πριν μπήξει τα δόντια της και διοχετεύσει το δηλητήριο της στον δίκτυ του δεξιού του χεριού.

«Αντί να πηγαίνει προς το φαγητό, πήγαινε κατευθείαν στο χέρι μου» πρόσθεσε, μιλώντας για την επιθετική συμπεριφορά του φιδιού.

Μάλιστα τη πρώτη φορά, όπως αναφέρει το protohema.gr έπειτα από την ανεπιτυχή προσπάθεια της κόμπρας να τον δαγκώσει, ο 30χρονος, όπως είπε στους γιατρούς μεταξύ σοβαρού και αστείου, αισθάνθηκε άτρωτος, πιστεύοντας ότι γνώριζε κατά κάποιο τρόπο τις κινήσεις του φιδιού, οπότε ήταν προετοιμασμένος για παν ενδεχόμενο.

Στην ερώτηση όμως αν θα το ξανάκανε, ο 30χρονος ψυχολόγος, ήταν κατηγορηματικός. «Με τίποτα» είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ακόμη ότι κάθε κόμπρα κοστίζει 500 ευρώ και πως τις προμηθεύτηκε όλες νόμιμα από διάφορες χώρες του πλανήτη. Τώρα ψάχνει τρόπο να τις ξεφορτωθεί και να τις πουλήσει στο εξωτερικό, κάτι που σημαίνει ότι τα 15 δηλητηριώδη φίδια πιθανόν να βρίσκονται ακόμη μέσα στο διαμέρισμα του στο Ζωγράφου.