Τα θέατρα του Μπροντγουέι θα παραμείνουν κλειστά για τουλάχιστον έως τα τέλη Μαΐου του 2021, όπως ανακοίνωσε η Broadway League, μια ακόμη ένδειξη ότι η σεζόν 2020-2021 θα παραμείνει «νεκρή» για τις παραστατικές τέχνες στις ΗΠΑ.

«Τα μέλη μας αποφάσισαν να ξανανοίξουν όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν» δήλωσε η Σάρλοτ Στ. Μάρτιν, πρόεδρος της επαγγελματικής ένωσης που εκπροσωπεί θεατρικούς παραγωγούς και ιδιοκτήτες θεάτρων, καθώς η πανδημία έχει αναζωπυρωθεί στις ΗΠΑ, περιλαμβανομένης της Νέας Υόρκης.

«Λουκέτο» από τον περασμένο Μάρτιο

Έτσι, το διάστημα κλεισίματος του Μπροντγουέι θα φθάσει τους 14 και πλέον μήνες, πρωτοφανές στην ιστορία της συνοικίας θεάματος του Μανχάταν, έναν από τους οικονομικούς κινητήρες της Νέας Υόρκης και σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο.

Σύμφωνα με το Forbes, το Μπροντγουέι είχε κλείσει στο παρελθόν λόγω της 11ης Σεπτεμβρίου και απεργιών συνδικάτων, αλλά όχι λόγω της πανδημίας της γρίπης την περίοδο 1918 – 1919.

«Εργαζόμαστε με πολλούς εταίρους για να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα της βιομηχανίας μόλις μπορέσουμε ξανά να σηκώσουμε αυλαία» συμπλήρωσε η Μάρτιν, η οποία δήλωσε ότι ο θεατρικός κόσμος στη Νέα Υόρκη, παρά το γεγονός ότι γίνονται συζητήσεις για παραγωγές, στην πραγματικότητα περιμένει το φθινόπωρο του 2021.

Μάλιστα, η ανακοίνωση της Broadway League αναφέρει ότι οι παραγωγοί εξετάζουν να εφαρμόσουν σταδιακό άνοιγμα και όχι ταυτόχρονη επανέναρξη όλων των σκηνών.

Τεράστια οικονομική ζημιά

Εξαιτίας του lockdown η οικονομική ζημία είναι τεράστια, όχι μόνο για τον κόσμο του θεάτρου, αλλά ακόμη και για τα εστιατόρια στην Times Square, καθώς για τον δήμο της Νέας Υόρκης που καταγράφει μεγάλη απώλεια εσόδων από φόρους.

Το 2019, τα θέατρα του Μπροντγουέι συγκέντρωσαν 14,6 εκατομμύρια θεατές και οι πωλήσεις εισιτηρίων άγγιξαν τα 1,8 δισ. δολάρια, ενώ το 2020 έμειναν ανοιχτά μόλις για δέκα εβδομάδες, μέχρι τα μέσα Μαρτίου.